ALMERE MIJN THUIS
Inhoud Acteurs DRIELUIK PARTNERS FOTO'S

ALMERE MIJN THUIS

Almere is ons thuis. Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere. In 2004 kwamen wij naar Almere om theater te maken. We hebben in de afgelopen jaren heel wat door de stad gezworven. Almere werd onze inspiratiebron om onze verhalen op het podium mee te delen.

De komende drie jaar draaien we de rollen om en gaan we op zoek naar de verhalen van Almeerders.

De stad is voor ons allemaal een thuis geworden en daarom zijn we benieuwd naar jullie verhaal. We willen jullie verhalen horen en ze op allerlei manieren verder brengen, delen met elkaar: opschrijven, doorvertellen, een voorstelling maken en zo vastleggen voor de toekomst. Samen maken we een drieluik over Almere: ALMERE MIJN THUIS.

100 VERTELLERS GEZOCHT
Suburbia trekt nu door de stad op zoek naar verhalen en hun vertellers die met ons willen praten over de vraag: HOE WERD ALMERE JOUW THUIS? Lees meer onder het tabblad DRIELUIK.

DOE MEE EN VERTEL JOUW VERHAAL
Wil jij ook je verhaal vertellen? Meld je dan aan bij Suburbia door jezelf te beschrijven in het speciale sheet en te mailen naar: almere@theatergroepsuburbia.nl.
Wil je meer weten of meedoen? Volg ons dan ook via social media.

Klik hier voor persinformatie over ALMERE MIJN THUIS

Samen maken we een drieluik over Almere: ALMERE MIJN THUIS.

Luik 1 EEN NIEUW THUIS
Luik 2 WIJ MAKEN DE STAD
Luik 3 DROMEN OVER HET LEVEN

Alle verhalen worden opgeschreven en blijven digitaal beschikbaar. Alle vertellers die dat willen krijgen van Theatergroep Suburbia een training over hoe je je verhaal het beste kunt vertellen. Dat kun je vervolgens ook doen op speciale vertelavonden in de buurt of in de bibliotheek. 10 Almeerse vertellers maken samen de theatervoorstelling EEN NIEUW THUIS. In juni 2018 gaan we hiermee op tournee door Almere. De laatste voorstelling, DE FINALE spelen we in september in KAF.

Download het volledige drieluik in PDF.

Jaren geleden, in 1988, bezocht fotograaf Margareta Svensson Almere voor het eerst.

“Voor iemand uit Zweden is Almere een bijzonder gegeven. Land ontginnen voor een stad die op zes meter onder de zeespiegel ligt. Waanzin. Dat moest ik met mijn eigen ogen zien. Ik was benieuwd naar het leven in een stad die helemaal gepland is. Ik vroeg me af of het mogelijk was om bewonersplezier te plannen. Is dat niet iets wat langzaam door generaties van bewoners tot stand komt?”

De foto’s van Margareta Svensson uit 1988, en haar nieuwe fotoserie uit 2016, waren eerder te zien in het Stadsarchief Almere tijdens de tentoonstelling ‘We love Almere’.

DOE MEE EN VERTEL JOUW VERHAAL
Almeerders maken en spelen hun verhaal! Jij dus ook! Wil jij ook je verhaal vertellen? Meld je dan aan bij Suburbia door het aanmeldformulier in te vullen en te mailen naar: almere@theatergroepsuburbia.nl. Wil je meer weten of meedoen? Volg ons dan ook via social media.

Blijf op de hoogte

'@ANanninga: De fabulous @CarineCrutzen gezien als Neelie. @mariekebaan was er ook. Dingen waren awesome.' #sub08-12-2017 8:28
'@ToetTwit: Zondag zag ik #Neelie! van @tgsuburbia in de @SSBUtrecht Vandaag staat mijn #theaterblog online https://t.co/6cgmZiiEkd' #sub06-12-2017 13:49
'@Sietske66: Geweldige @CarineCrutzen in #Neelie. Heerlijk stuk over ambitie, #macht, #vrouwenpower en de Nederlandse politiek' #sub06-12-2017 9:39