ALMERE MIJN THUIS
Inhoud Acteurs TEAM VRIENDEN FOTO'S

ALMERE MIJN THUIS

Almere is ons thuis. Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere. In 2004 kwamen wij naar Almere om theater te maken. We hebben in de afgelopen jaren heel wat door de stad gezworven. Almere is onze thuishaven geworden, waar we op het podium onze verhalen mee delen.

De komende drie jaar draaien we de rollen om en gaan we op zoek naar de verhalen van Almeerders. De stad is voor ons allemaal een thuis geworden en daarom zijn we benieuwd naar jullie verhaal. We willen jullie verhalen horen en ze op allerlei manieren delen [opschrijven, doorvertellen, een voorstelling maken] en zo vastleggen voor de toekomst. Samen maken we een drieluik over Almere.

100 verhalen verzamelen
Het streven is om dit jaar 100 verhalen te verzamelen van mensen die uit verschillende delen van het land, of de wereld kwamen, en die op verschillende momenten in verschillende wijken van Almere zijn komen wonen. Dit jaar gaan we op zoek naar verhalen die gaan over de vragen: ‘Wat betekent voor jou ‘thuis’?’ en ‘Hoe werd Almere jouw thuis?’.

Alle verhalen die we verzamelen worden opgeschreven, verwerkt in een voorstelling of op een andere manier gedocumenteerd. We gaan er in ieder geval voor zorgen dat de verhalen ook na deze drie jaar digitaal beschikbaar blijven.

Drieluik
We werken drie jaar aan het project, maar wel elk jaar met een ander thema. Je zou kunnen zeggen dat het een drieluik wordt.

Luik 1. Almere mijn Thuis
Luik 2. Almere mijn Trots
Luik 3. Almere mijn Toekomst

DOE MEE
Wil je ook je verhaal vertellen? Meld je dan aan bij Suburbia door jezelf te beschrijven in het speciale aanmelddocument en te mailen naar: almere@theatergroepsuburbia.nl. Lukt het je niet het formulier te downloaden? Mail dan je gegevens naar almere@theatergroepsuburbia.nl en wij nemen contact met je op.

Naast verhalen zoeken we ook Almeerders die willen meespelen. Kijk bij spelers/acteurs voor meer informatie.

Volg ons ook via social media

Klik hier voor persinformatie over ALMERE MIJN THUIS

Graag stellen we onszelf aan u voor, want grote kans dat u ons binnenkort tegenkomt in Almere; op de fiets met onze reizende woonkamer, aan de lunchtafel van een van de buurthuizen of op een andere manier. Wij zijn Suburbia in de Buurt en werken met veel enthousiasme de komende jaren aan het project Almere mijn Thuis. Marijke Hessels en Linda Bosch zijn twee theatermakers met veel community ervaring en Tessa Haan is projectleider met een hart voor Almere.

Suburbia in de Buurt wordt mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Almere, Bank Giro Loterij Fonds, het VSBfonds en Fonds Cultuurparticipatie.
Suburbia in de Buurt werkt samen met De Nieuwe Bibliotheek, Stadsarchief, de Schoor, KAF Almere en Omroep Flevoland.

Suburbia in de Buurt heeft speciale vrienden, waaronder Richard Fokker Tweewielers uit Almere Haven. Wil je ook vrienden met ons worden en denk je dat je ons ergens mee kan ondersteunen mail dan naar almere@theatergroepsuburbia.nl.

De foto's zijn gemaakt door Zweedse fotografe Margareta Svensson.

Jaren geleden, in 1988, bezocht zij de stad voor het eerst. “Voor iemand uit Zweden is Almere een bijzonder gegeven. Land ontginnen voor een stad die op zes meter onder de zeespiegel ligt. Waanzin. Dat moest ik met mijn eigen ogen zien. Ik was benieuwd naar het leven in een stad die helemaal gepland is. Ik vroeg me af of het mogelijk was om bewonersplezier te plannen. Is dat niet iets wat langzaam door generaties van bewoners tot stand komt?" Na veertig jaar Almere kun je zelf oordelen in hoeverre dat gelukt is.

De tentoongestelde foto’s van Margareta Svensson uit 1988 - en haar nieuwe fotoserie uit 2016 -waren te zien in het Stadsarchief Almere tijdens de tentoonstelling ‘We love Almere’.

We zijn op zoek naar jou! Suburbia in de Buurt verzamelt momenteel verhalen van mensen die in Almere wonen. Maar dat niet alleen, we zijn nu ook op zoek naar mensen die willen meespelen in de voorstelling die aan de hand van deze verhalen wordt gemaakt. Samen met theatermakers Marijke Hessels en Linda Bosch wordt er vanaf eind maart gewerkt aan de voorstelling Almere mijn Thuis die in juni en september wordt gespeeld. Almere mijn Thuis is het eerste deel van een drieluik, waar we de komende drie jaar aan werken.

Wil je meedoen, meld je dan aan bij Suburbia in de Buurt door het aanmelddocument in te vullen en te mailen naar: almere@theatergroepsuburbia.nl. Lukt het je niet het formulier te downloaden? Mail dan je gegevens naar almere@theatergroepsuburbia.nl en wij nemen contact met je op.

Blijf op de hoogte

De Gele Stoel van Suburbia in de Buurt! Kom jij ook een keer een kopje koffie drinken in de Stoel en jouw verhaal vertellen?...22-05-2018 13:50
Wie is die 'very English' schrijver J.B. Priestley? "Hij is weer helemaal in de mode," vertelt de vertaler van het stuk,...18-05-2018 17:29
Je zomer begint bij de familie Birling, met een glaasje port. Engelse #detective 'De inspecteur en het dode meisje' op...17-05-2018 16:10