ALMERE MIJN THUIS
Inhoud Acteurs TEAM VRIENDEN FOTO'S

ALMERE MIJN THUIS

Almere is ons thuis. Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere. In 2004 kwamen wij naar Almere om theater te maken. We hebben in de afgelopen jaren heel wat door de stad gezworven. Almere is onze thuishaven geworden, waar we op het podium onze verhalen mee delen.

De komende drie jaar draaien we de rollen om en gaan we op zoek naar de verhalen van Almeerders. De stad is voor ons allemaal een thuis geworden en daarom zijn we benieuwd naar jullie verhaal. We willen jullie verhalen horen en ze op allerlei manieren delen [opschrijven, doorvertellen, een voorstelling maken] en zo vastleggen voor de toekomst. Samen maken we een drieluik over Almere. Het eerste deel is Almere mijn Thuis.

Almere mijn Thuis

In 2018 hebben we met Suburbia in de Buurt door Almere gefietst met de Reizende Woonkamer. We hebben fantastische Almeerders gesproken, 100 mooie verhalen verzameld en samen met Almeerders de voorstelling Almere mijn Thuis gemaakt. Inspiratiebron zijn de vele verschillende mensen die naar deze stad zijn gekomen vanwege de liefde, een droom, per ongeluk of tegen hun zin. Herkenbare verhalen over je thuis voelen in Almere. In 2019 spelen we de voorstelling 'Almere mijn trots'. Kijk voor meer informatuie op www.suburbiaindebuurt.nl.

Volg ons ook via social media

Klik hier voor persinformatie over ALMERE MIJN THUIS

Graag stellen we onszelf aan u voor, want grote kans dat u ons binnenkort tegenkomt in Almere; op de fiets met onze reizende woonkamer, aan de lunchtafel van een van de buurthuizen of op een andere manier. Wij zijn Suburbia in de Buurt en werken met veel enthousiasme de komende jaren aan het project Almere mijn Thuis. Marijke Hessels en Linda Bosch zijn twee theatermakers met veel community ervaring en Tessa Haan is projectleider met een hart voor Almere.

Suburbia in de Buurt wordt mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Almere, Bank Giro Loterij Fonds, het VSBfonds, Rabobank en Fonds Cultuurparticipatie.
Suburbia in de Buurt werkt samen met De Nieuwe Bibliotheek, Stadsarchief, de Schoor, de Glasbak, Festival Poort Sociaal, Buurtcentrum Het Forum en Omroep Flevoland.

Suburbia in de Buurt heeft speciale vrienden, waaronder Richard Fokker Tweewielers uit Almere Haven. Wil je ook vrienden met ons worden en denk je dat je ons ergens mee kan ondersteunen mail dan naar almere@theatergroepsuburbia.nl.

Deze portretten van Almeerders zijn gemaakt door fotografe Mona Alikhah. Het zijn portretten van Almeerderss die mee werken aan Almere mijn Thuis. Sommige spelen mee in de voorstelling, anderen hebben verhalen geschreven en nog weer anderen hebben hun verhaal verteld. De portretten komen terug op de poster en de flyer van de voorstelling. Het zijn allemaal Almeerders die ooit of onlangs naar Almere zijn verhuisd, geheel in het thema van het eerste jaar van Suburbia in de Buurt.

De afgelopen maanden hebben onze theatermakers Marijke Hessels en Linda Bosch aan de voorstelling Almere mijn Thuis gewerkt met Faith Askari, Gerda van Hekken, Joke Huisman, Daniela Jansen-Sebkova, Nadia Kistemaker, Jessica Lameree, Heidi Markus, Naomi Namutebi, Mary-Jane Sahanaja en Netty Veltman.

Wil je ook je bijdrage leveren aan het project? Dat kan nog steeds want we verzamelen nog steeds verhalen van mensen die in Almere wonen.

Wil je meedoen, meld je dan aan bij Suburbia in de Buurt door het aanmelddocument in te vullen en te mailen naar: almere@theatergroepsuburbia.nl. Lukt het je niet het formulier te downloaden? Mail dan je gegevens naar almere@theatergroepsuburbia.nl en wij nemen contact met je op.

Blijf op de hoogte

"Theater is geen Netflix." Lees het interview met acteur Justus van Dillen over 'Bedrog' in @ScenesNL #theater #verbeelding...26-03-2019 16:05
"Als ik dit stuk over 20 jaar zou regisseren, dan zou het het een totaal ander stuk worden." Olivier Diepenhorst bij...22-03-2019 17:00
Regisseur Olivier Diepenhorst en acteur Justus van Dillen vertellen vandaag over 'Bedrog' bij Radio @OmroepFlevoland ....22-03-2019 15:55