Theater na de Dam
Inhoud Acteurs Speellijst

Theater na de Dam

Theatergroep Suburbia doet dit jaar weer mee aan Theater na de Dam. Deze editie wordt de tekst 'Verloren Vader' gelezen, van de Belgische schrijver Tom Lanoye.

Theater Na de Dam geeft elk jaar een opdracht aan een toneelschrijver voor een nieuwe theatertekst over de Tweede Wereldoorlog.

Dit jaar zal de Belgische schrijver Tom Lanoye een nieuwe tekst schrijven voor Theater Na de Dam, over een oud-strijder die door zijn voortschrijdende dementie steeds minder zeker wordt van zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Wat is er echt gebeurd, en wat was zijn rol ook weer? Deze tekst, getiteld 'Verloren vader', wordt op 4 mei om 21.00 uur in heel het land gelijktijdig door verschillende gezelschappen en theatergroepen voorgelezen.

Tom Lanoye (1958) leeft en werkt in Antwerpen (België) en Kaapstad (Zuid-Afrika). Hij is romancier, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur. Hij is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van ons taalgebied en kind aan huis bij alle grote Europese theaterfestivals. Zijn grote Shakespeare bewerking uit 1997, Ten oorlog, werd in 2015 door theaterbezoekers, acteurs en regisseurs gekroond tot nummer één van de Nederlandstalige theatercanon.

Theatergroep Suburbia houdt de theatrale lezing op vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei om 21.00 uur in Corrosia, Theater, Expo & Film.
Toegang gratis, maar reserveren is gewenst via reserveren@corrosia.nl

Mei

03
Corrosia Theater, Expo & Film - ALMERE
Aanvang: 21:00 uur
Theater
04
Corrosia Theater, Expo & Film - ALMERE
Aanvang: 21:00 uur
Theater

Blijf op de hoogte

...24-04-2019 14:00
We spelen deze zomer 'De nacht, de moeder van de dag' een echte Scandinavische tragikomedie van Lars Norén met acteurs...23-04-2019 11:00
Vrolijk Pasen! Volgende week is de láátste week dat je 'Er was eens een pretpark!' kan zien! Mis het niet en bestel nu je...21-04-2019 11:45