Responsive image

De Wouden van Kees Roorda/The Glasshouse op Oerol

Suburbia ondersteunt de productie van De Wouden, te zien van 11 tot en met 16 juni 2022 op Oerol.

De Wouden
Diep in de wouden, tussen kreekjes en kippenstallen, leeft een harmonieuze gemeenschap. De vondst van een lijk zet de verhoudingen op scherp. Was het een ongeluk? Moord? Zelfmoord? De bewoners praten met stroeve tong en in dubbele ontkenningen. Loop door de performance en ontdek gaandeweg wat er speelt, en welke rol je zelf in dit drama hebt.

Dit toonmoment van de Wouden is, na een eerdere schrijfresidentie op het eiland (in het kader van Werkplaats Oerol), een volgende stap in het onderzoek van schrijver / regisseur Kees Roorda. Centraal staat de vraag hoe het publiek op meer actieve wijze onderdeel van een verhaal en een voorstelling kan worden. Hij heeft zich daarvoor laten inspireren op zowel de verteltradities van Terschelling als op verhaalstructuren van online games.

"Na een verrassende wending aan het einde ligt de conclusie bij de bezoeker. Die heeft iets om over na te praten in de rij." ★★★★ recensie in NRC

"Kees Roorda verruilde een mogelijke soapsterrenstatus voor serieus theater. Liefst klein, intiem en direct, vaak over moord en doodslag. En wij zijn medeplichtig." interview in Dagblad van het Noorden

Credits
Productieleider: Janneke den Engelsen, Artistieke leiding en concept: Kees Roorda, Geluid: Melcher Meirmans, Productie: Janneke den Engelsen/ProductieCollectief, Performance: Jacqueline ten Cate, Lamin Barrow, Rixt Leddy, Erik de Vries Performance en spel: Annica Muller, Ronald Kanters Ontwerp: Daniel Ament, Installatie: Daniel Ament, Zakelijke leiding: Jos van Hulst / Suburbia.

Met dank aan: Theatergroep Suburbia. Met steun van: Prins Bernard Cultuur Fonds, Fonds Podiumkunsten.