Responsive image

over ons

Onder de artistieke leiding van Albert Lubbers maken we aantrekkelijk toneel voor alle bewoners van Almere. Ontroerende, tragische en geestige voorstellingen over de vraag 'Hoe te leven' en als centraal thema 'Zie de mens'.

We spelen in het theater en ook op verschillende plekken in de stad, in parkeergarages, flatgebouwen, of in de natuur van Flevoland.

Almere is de snelstgroeiende stad van Nederland, met meer dan 200.000 inwoners. Omstreeks 2030 moet de stad 350.000 inwoners tellen. In deze stad is een toneelgezelschap even vanzelfsprekend als een professionele voetbalclub of een fanfare. Stenen en asfalt zijn niet genoeg om mensen samen te laten leven. Theater is een van de weinige plekken waar mensen samen iets beleven, samen lachen of huilen om verhalen over onze medemens.

We bereiken ons publiek op verschillende manieren en op verschillende plekken. Ieder jaar maken we een zomervoorstelling in de natuur op stadslandgoed De Kemphaan; een locatievoorstelling op een onverwachte plek in de stad en een reisvoorstelling die altijd in première gaat in Kunstlinie Almere.

Suburbianen
De kern van Theatergroep Suburbia wordt gevormd door Albert Lubbers (artistieke leiding en regie), Jos van Hulst (zakelijke leiding), Nana Jongerden (marketing & publiciteit), Ismaël Peroti (online content marketing), Desiree Moerbeek (Productieleiding), Julia van der Meer (Zakelijke coördinaitie), Véronique Baur (Office Management). Bij iedere productie zoeken we acteurs en vormgevers.

SubSub
Met en voor de Almeerse jeugd maakt jongerengezelschap SubSub, een jongerenvoorstelling die gespeeld wordt in ons eigen theater in De Voetnoot. Het jongerengezelschap SubSub opereert als zelfstandige stichting onder artistieke leiding van Esther Bolte en zakelijk leider Roos Beijer (i.v.m. verlof interim zakelijk leider Nienke Kruit).

Suburbia in de Buurt
Met het meerjarige project Suburbia in de Buurt draait Theatergroep Suburbia de rollen om: de afgelopen jaren trekken we door Almere met onze reizende woonkamer en verzamelen we verhalen over Almere. Suburbia in de Buurt maakt samen met bewoners van Almere hiervan voorstellingen. In 2018 gingen de verhalen over de vraag: 'Hoe werd Almere mijn thuis?' en in 2019 maakten we de voorstelling 'Almere mijn trots', met Almeerders die in Almere zijn geboren. In 2020 was de foto expo 'Almere mijn toekomst'. Door alle maatregelen rondom Covid-19 konden we niet in Kunstlinie spelen. Op de ramen van de Kunstlinie was een fototentoonstelling te zien. Tijdens de Floriade Expo 2022 heeft Suburbia in de Buurt de fotografie installatie ROOTS gemaakt met portretten van Almeerders. Suburbia in de Buurt is opgezet door theatermaker Linda Bosch en projectleider Tessa Haan.

Suburbia Film
November 2021 hebben we een filmgroep opgericht, Suburbia Film. Melvin Simons bedenkt, schrijft, regisseert en monteert films.