Responsive image

Nederlandse première Tom op de boerderij

Theatergroep Suburbia speelt deze zomer de muziektheatervoorstelling Tom op de boerderij in samenwerking met het ensemble Black Pencil en Stadsboerderij Almere. Tom op de boerderij is een spannend liefdesdrama van auteur Michel Marc Bouchard en is voor het eerst in Nederland te zien.


Tom is in diepe rouw. Zijn vriend is overleden. Tom reist naar het ouderlijk huis van zijn vriend. Een boerderij ver weg van de grote stad. Aan de vooravond van de begrafenis maakt hij voor het eerst kennis met de familie van zijn geliefde, moeder Agathe en broer Francis.

In het beklemmende isolement van de boerderij ontvouwt zich een complex en gevaarlijk spel van strijd en toenadering tussen de twee mannen en de moeder. 

“Wanneer we ons openstellen voor het leed van de liefde, kunnen we dat allemaal, elke dag, een beetje verzachten.” 


De Frans-Canadese auteur Michel Marc Bouchard schreef met Tom op de boerderij een spannend liefdesdrama over onverdraagzaamheid en verstikkende geheimen. 

Bouchard schreef Tom á la ferme in 2011 waarna zijn toneelstuk faam verwierf door de indrukwekkende verfilming van ‘wonderkind’, acteur en regisseur Xavier Dolan. Sindsdien is het toneelstuk wereldwijd meer dan vijfendertig keer vertaald en opgevoerd.

Nederlandse première 
Voor de Nederlandse première tekent Chiara Tissen voor de vertaling, het ensemble Black Pencil voor de muziek en Albert Lubbers voor de regie. De rollen worden vertolkt door Johannes Wirix-Speetjens, Chiem Vreeken, Oda Spelbos en Dilan Yurdakul.

Compleet avondje uit
Zoals ieder jaar is de zomervoorstelling van Suburbia een complete avond uit op het erf van Stadsboerderij Almere. Voorafgaand is een biologisch driegangendiner en randprogrammering waaronder ‘Ontmoet de stadsboeren van Almere’ en een rumba workshop.


Tekst: Michel Marc Bouchard, vertaling: Chiara Tissen, regie: Albert Lubbers, spel: Johannes Wirix-Speetjens, Chiem Vreeken, Oda Spelbos, Dilan Yurdakul, decorontwerp: Herbert Janse, kostuumontwerp: Dorien de Jonge, lichtontwerp en techniek: Neal Groot, live muziek: Black Pencil, productie: Demi Baltus, met dank aan Stadsboerderij Almere.

De zomervoorstelling is te zien van 21 juni t/m 30 juli 2023 op Stadsboerderij Almere. Try-outs 21, 22 en 23 juni. Première 24 juni. De kaartverkoop opent 1 maart a.s. 

 

Download persbericht
Download foto (c) Eddy Wenting