Responsive image

Happy Days straalt op festival ALLUMINOUS

Het lichtkunstwerk Flevo Lacus/Happy Days, Neal Groot en Meeus van Dis straalt tot en met 16 oktober elke avond als onderdeel van het lichtkunstfestival ALLUMINOUS.

Om de Floriade groots af te sluiten, heeft de gemeente Almere de opdracht gegeven aan een een groep kunstenaars en de Almeerse theatergezelschappen om acht lichtkunstwerken te maken. De kunstwerken zijn op verschillende plekken rondom het Weerwater geplaatst en zijn gratis te bewonderen. Op de website van Almere Centrum is een wandelroute uitgestippeld die je langs elk van de kunstwerken leidt. 

Flevo Lacus/Happy Days is ontworpen door kunstenaar Meeus van Dis en door lichtontwerper en theatertechnicus Neal Groot. Neal werkt als technicus voor veel van Suburbia's voorstellingen en maakte het lichtontwerp voor de zomervoorstellingen EX en Desperado (voor die laatste ook decor).

Naast de lichtkunstwerken organiseert de gemeente Almere ook eeen Videomapping route. Van vrijdag 7 t/m zondag 9 oktober & vrijdag 14 t/m zondag 16 oktober kun je vanaf het Stationsplein tot aan de Esplanade genieten van video-projecties op de gebouwen van de stad.