Responsive image

KAARTVERKOOP TOM OP DE BOERDERIJ START 1 MAART

Deze zomer spelen we de muziektheatervoorstelling Tom op de boerderij in samenwerking met het ensemble Black Pencil en Stadsboerderij Almere. Voorafgaand aan de voorstelling is een biologisch driegangendiner en een randprogramma. De kaartverkoop start 1 maart a.s. Tot 1 april geldt het Blije Boerderij Bezoeker (BBB) vroegboektarief.

Tom is in diepe rouw. Zijn vriend is overleden. Tom reist naar het ouderlijk huis van zijn geliefde. Een boerderij ver weg van de grote stad. Aan de vooravond van de begrafenis maakt hij voor het eerst kennis met de familie van zijn vriend, moeder Agathe en broer Francis.

In het beklemmende isolement van de boerderij ontvouwt zich een complex en gevaarlijk spel van strijd en toenadering tussen de twee mannen en de moeder.

De Frans-Canadese auteur Michel Marc Bouchard schreef met Tom op de boerderij een spannend liefdesdrama over onverdraagzaamheid en verstikkende geheimen.

Bouchard schreef Tom á la ferme in 2011 waarna zijn toneelstuk faam verwierf door de indrukwekkende verfilming van ‘wonderkind’, acteur en regisseur Xavier Dolan. Sindsdien is het toneelstuk wereldwijd meer dan vijfendertig keer vertaald en opgevoerd.

Nederlandse première
Tom op de boerderij is voor het eerst in Nederland te zien. Chiara Tissen maakte de vertaling, het ensemble Black Pencil componeert en speelt de muziek en Albert Lubbers regisseert. De rollen worden vertolkt door Johannes Wirix-Speetjens, Chiem Vreeken, Oda Spelbos en Dilan Yurdakul.

Complete avond uit
Zoals ieder jaar is de zomervoorstelling van Suburbia een complete avond uit op het erf van Stadsboerderij Almere. Voorafgaand is een biologisch driegangendiner en een randprogrammering waaronder ‘Ontmoet de stadsboeren van Almere’ en een rumba workshop.

Blije Boerderij Bezoeker (BBB)
De kaartverkoop start 1 maart. Tot 1 april geldt het Blije Boerderij Bezoeker (BBB) vroegboektarief met € 7,50 korting. Daarna zijn de toegangskaarten tegen het reguliere tarief verkrijgbaar: € 28,00 (woensdag, donderdag) en € 30,00 (vrijdag, zaterdag, zondag). Studenten en jongeren tot  21 jaar betalen € 17,50 voor een toegangskaart.

Tekst: Michel Marc Bouchard, vertaling: Chiara Tissen, regie: Albert Lubbers, spel: Johannes Wirix-Speetjens, Chiem Vreeken, Oda Spelbos, Dilan Yurdakul, live muziek: Black Pencil.

De zomervoorstelling is te zien van 21 juni t/m 30 juli 2023 op Stadsboerderij Almere. Van woensdag t/m zondag, aanvang om 20.30u, behalve op zondag, dan is de aanvang om 15.00u. Try-outs 21, 22 en 23 juni. Première 24 juni.