Responsive image

Kennislab LELY 11/11/22

Flevolab nodigt je uit voor de eerste kennissessie van Flevolab op vrijdag 11 november 2022, georganiseerd door Theatergroep Suburbia.

De eerste editie van KENNISLAB LELY gaat over het weghalen van drempels in de kunst- en cultuursector, het belang van amateurkunst en maatschappelijk durven ondernemen. Voor deze kennissessie is een mooi programma samengesteld van inspirerende sprekers en performances. Lees verder voor het volledige programma!

Wie en wat maken eigenlijk deel uit van de ‘kunst- en cultuursector’? Vaak lezen we over professionele (podium)kunstenaars in de media, maar ooit zijn alle professionals begonnen als ‘amateurs’; uit liefde voor de kunst. En als je maatschappelijk verantwoord onderneemt, zelfs zonder winst te willen maken, blijf je dan nog overeind?

Vandaag zien we elkaars verschillen en kijken we nieuwsgierig en leergierig naar onze overeenkomsten. Door oog en oor te hebben voor elkaar, bouwen we aan een inclusieve culturele sector en samenleving.

Het diner wordt verzorgd door The Waste to Success, een projectbureau met een sociaal hart. Zij geloven er heilig in dat de weg naar succes nooit perfect is. 

De kennissessie is bedoeld voor iedereen. Of je nu werkzaam bent in de kunst- en cultuursector; actief in de amateurkunst of uit persoonlijke interesse en betrokkenheid erbij wilt zijn; iedereen is welkom.  

AGENDA

15.00 Inloop Utopodium
15.30 Welkomstwoord Jos van Hulst, zakelijk leider Suburbia
15.40 Presentatie New Pack Inclusion Creators
15.55 Welkomstwoord Sjaak Kruis, wethouder van cultuur Lelystad
16.10 Presentatie Ankie van Gennep over amateurmuziekvereniging Amor Musae
16.35 Presentatie Cyrelle Failé met een speler van zorginstelling Kwintes
16.50 Pauze
17.05 Presentatie en muziek door Luc van Ruler en Remco Hop van Striktly Live
17.30 Mini-gebarentaalles en optreden singer songwriter Ilse Jobse
17.45 Verplaatsing naar Spot!
18.00 Diner en quiz door The Waste To Success
18.45 Verplaatsing naar De Kubus
19.00 Presentatie Rinze Wels van Rebourne over humaan ondernemerschap
19.20 Afsluiting gedeputeerde provincie Flevoland kunst en cultuur, Michiel Rijsberman
19.30 Mini-concert Amor Musae
19.45 Afscheid met mogelijkheid tot ontmoeten in de bar
20.30 Einde

KENNISLAB LELY wordt georganiseerd door Theatergroep Suburbia in samenwerking met Flevolab, de gemeente Lelystad, provincie Flevoland, New Pack Inclusion Creators, Kunstlink, Utopodium, Spot!, De Kubus, Kwintes, Algemene Muziekvereniging Amor Musae, Striktly Live, The Waste to Success, Rebourne Pop-up Solutions en Simon Heijmans (theater- en podcastmaker), Fleur van den Heuvel (stagiair Suburbia), Ilse Jobse (singer songwriter) en Chris van der Werff (tolk Nederlandse gebarentaal).

FLEVOLAB
Flevolab is een nieuw verbond ontstaan uit vijf landelijk opererende cultuurinstellingen in Flevoland: internationaal kunstenplatform voor kinderen van 0 tot 6 jaar én volwassenen 2turvenhoog; jeugdtheatergezelschap BonteHond; theatergroep Suburbia; theatergezelschap Vis à Vis en culturele broedplaats StrandLAB Almere. Begonnen vanuit vijf belangrijke landelijk opererende cultuurinstellingen in Flevoland, gaat Flevolab op zoek naar aanvullende partners uit andere culturele disciplines of locaties in Flevoland. Samen maken ze een grote stap vooruit om de ‘culturele zee aan ruimte voor talent en experiment’ in Flevoland én daarbuiten duurzaam te ontwikkelen.