Responsive image

Locatie 'nu' bekend! La Defense

De locatie voor de nieuwe voorstelling van Simon Heijmans is bekend. Zijn voorstelling ‘nu’ zal worden gespeeld op de binnenplaatsen van La Defense in Almere. Dit gebouwencomplex is een hoogtepunt uit de Nederlandse architectuur. 
 
‘Nu’ is een feestelijke locatievoorstelling en toegankelijke trip voor iedereen over de actuele stand van ons leven. ‘Nu’ speelt op de toepasselijke plek La Defense in Almere. Het gebouwencomplex is een hoogtepunt in de Nederlandse architectuur, ontworpen door Ben van Berkel (UN Studio), bekend van o.a. de Erasmusbrug in Rotterdam. 
 
Theater in de stad 
De komende jaren haalt Suburbia talentvolle theatermakers naar Almere om voorstellingen te maken op bijzondere locaties. De eerste maker aan wie Suburbia het podium geeft is theatermaker, acteur en multitalent Simon Heijmans. Zijn eerste voorstelling voor Suburbia is ‘nu’. 
Een toevluchtsoord in de stad. Een ontmoeting van drie mensen. Op zoek naar woorden om te vatten wat we hebben meegemaakt en te vangen wat nog komt. Taal op de tast, om zich heen grijpend als een virus, troostend als een oude moeder. En dans. Dans omdat het mag. 
‘Nu’ is theater dat gaat over nu en niet over gisteren. Nu is midden in de stad. Altijd in beweging. Altijd nu. Nooit af.  


La Defense of De Parel 
La Defense is onlangs nog decor geweest voor de impressie van ons land tijdens het Eurovisie Songfestival. Glazen gevels aan het binnenterrein zijn beplakt met folie, dat reflecteert in felle kleuren rood, geel en groen. De kleur van de gevel verandert bij een ander standpunt of een andere invalshoek van de zon. De lichtende, metalen glans van de intense tinten lijken op de glans van een parel. “Je zit midden in een woonwijk, maar zodra je de binnenhoven van La Defense betreedt, is het alsof je uit de realiteit stapt,” vertelt Simon. “’Nu’ gaat over de toekomst, over hoop. De futuristische uitstraling van het gebouw ondersteunt dit gevoel en past perfect bij de voorstelling.” 

De locatievoorstelling ‘nu’ is te zien van 1 tot en met 19 september in de openlucht op de binnenplaatsen van La Defense. De locatie is bereikbaar via de zij ingang tegenover W. Dreesweg 167, Almere. Circa 5 minuten lopen vanaf station Almere Centrum. De première is zaterdag 4 september. Meer informatie en kaarten bestellen (vanaf € 17,50) via www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/nu.