Responsive image

Na de Dodenherdenking

Suburbia en Black Pencil maken een gezamenlijke voordracht na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei in het Bos der Onverzettelijken. Een programma van gedichten, getuigenissen, rap en muziek.

In samenwerking met Omroep Flevoland wordt de voordracht om 20.30 uur live uitgezonden. Bijzonder is de samenwerking met de Oekraïense componist Alfred Momotenko. Speciaal voor deze avond componeert Momotenko een nieuw stuk, uitgevoerd door Black Pencil.

De Almeerse rapper Dyon Wilkens (21) zal een door hem nieuw geschreven rap ten gehore brengen. Verder dragen Suburbia-acteurs Hanne Arendzen en Ali-Ben Horsting getuigenissen uit de Tweede Wereldoorlog voor en gedichten van onder anderen Remco Campert en Marieke Lucas Rijneveld. Suburbia in de Buurt-speler Netty Veltman (76) leest een fragment uit het dagboek van Anne Frank.

Dit programma is onderdeel van de volledige herdenking in het Nationaal Verzetsmonument, het Bos der Onverzettelijken in Almere. De voordracht start om 20.30 uur en wordt live uitgezonden door Omroep Flevoland.

Openbare toegang, publiek is welkom.

Meer info: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/na-de-dodenherdenking-2022