Responsive image

Oproep figuranten locatievoorstelling De Wouden

Voor de voorstellingen van De Wouden in het Amsterdamse Bostheater zoeken wij enthousiaste figuranten.

Theatermaker Kees Roorda maakt theater dat de grenzen van realiteit en fictie op een speelse en virtuoze manier overschrijdt. Met hedendaagse vormen transformeert hij een gebeurtenis tot een gevaarlijk levensecht en vervreemdende ervaring.

De locatievoorstelling De Wouden werd al in 2022 met veel succes gespeeld op o.a. Oerol. Nu komen De Wouden terug! De voorstelling was te zien op Karavaan Festival van 17 t/m 26 mei 2024 in Heiloo en op Oerol van 7 t/m 16 juni en in Het Amsterdamse Bostheater van 20 juni t/m 7 juli.


Als figurant help je mee in het creëren van de vervreemdende ervaringen voor het publiek. Dit gebeurt onder leiding van regisseur Kees Roorda en zal voornamelijk bestaan uit het aanwezig zijn op de routes die het publiek loopt en het dragen van een masker of kostuum van één van de voorkomende personages. Kees zal ter plekke de context en instructies verder uitleggen. Als figurant heb je geen tot beperkte tekst en hoef je je niet voor te thuis bereiden. Het is vooral een hele mooie manier om vanuit de voorstellingskant een uniek theatergenre te ervaren en ontdekken en met een leuke club van 7 acteurs samen te werken aan locatietheater op een prachtige plek in het Amsterdamse Bostheater.

Planning en locatie
We zoeken figuranten voor enkele voorstellingen; bekijk hier de planning. Wanneer je voor het eerst meedoet werken we op de ochtend/middag zelf graag 1,5 uur met je ter voorbereiding en instructie op locatie. Wanneer je meerdere voorstellingen meedoet, dan is 1 uur voor aanvang aanwezig tijdens de overige voorstellingen voldoende. De details hierover zullen we in overleg bespreken.

Ben je enthousiast en beschikbaar voor tenminste één, maar het liefst meerdere voorstellingen, geef je dan op via info@kimeldering.nl. We nemen dan snel contact met je op.