Responsive image

Oud-wethouder Hilde van Garderen nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Suburbia 

Vanaf 2023 zal het bestuur van Suburbia verder gaan als Raad van Toezicht. Oud-wethouder Hilde van Garderen wordt de nieuwe voorzitter. Het huidige diverse bestuur bestaat uit Almeerse professionals. Deze is onlangs uitgebreid met twee landelijk georiënteerde professionals; Melle Daamen en Marc van Warmerdam. 

Suburbia verdiept en verbreedt de komende jaren het aanbod dat meer aansluit op de samenstelling van de snel gegroeide stad. Zo gaat Suburbia samenwerken met andere makers, in theaters en op locatie en gaat ook films maken.

Momenteel kent Suburbia een divers bestuur bestaande uit de Almeerse professionals Najat el Hani, Linda Graanoogst, Judith Wijnen, Janica Kleiman en Suehaly Koek. Onlangs is het bestuur versterkt met twee landelijke professionals.
Melle Daamen was kroonlid van de Raad voor Cultuur en bekend als directeur van de Stadsschouwburg Amsterdam en Theater Rotterdam. Onlangs bracht hij nog een kritische beschouwing in boekvorm uit over het Nederlands cultuurbeleid. “Ik vind het noodzakelijk dat het cultuuraanbod aansluit op de veranderende Nederlandse bevolkingssamenstelling. Zeker in Almere moet meer ruimte worden gegeven aan talent dat het verhaal vertelt van de jonge en diverse stad”, zegt Daamen. 

Naast Daamen zal Marc van Warmerdam zijn jarenlange kennis, kunde en ervaring inbrengen in de Raad van Toezicht. Als onlangs afgetreden algemeen directeur van muziektheatergezelschap Orkater en als filmproducent zal hij ook toezien op de verdere ontwikkeling van Suburbia Film. Van Warmerdam: “Almere staat dik in de top tien van grootste steden van Nederland. Suburbia ambieert ook op het gebied van kunst en cultuur deze plek te veroveren”.

Raad van Toezicht
Vanaf volgend jaar gaat het bestuur van Suburbia verder als Raad van Toezicht onder voorzitterschap van Hilde van Garderen, oud-wethouder van de gemeente Almere, portefeuille cultuur. In haar rol als wethouder heeft zij het gemeentelijke cultuurbeleid aangescherpt. Met de ambities cultuur voor iedereen, Almeers Basisinfrastructuur Cultuur, talentontwikkeling en ruimte voor groei herkent Van Garderen ook na haar wethouderschap het belang en de waarde van Suburbia. “In een jonge stad als Almere is cultuur van onschatbare waarde, aangezien het verrijkt, verbindt en versterkt. Het is van groot belang om blijvend te investeren in culturele voorzieningen. Ik ben trots dat ik dat nu ga doen in de hoedanigheid van voorzitter RvT van Suburbia,” besluit zij.

Meer informatie over de samenstelling van de Raad van Toezicht op deze pagina: www.theatergroepsuburbia.nl/rvt.

Download hier het persbericht.