Responsive image

Repetities 'nu' gestart

De repetities van 'nu' zijn gestart. Simon Heijmans, Yara Alink en Ayrton Fraenk maken en spelen de locatievoorstelling 'nu' die in september te zien zal zijn bij La Defense in Almere.

'Nu' is de eerste voorstelling die Simon maakt voor Theatergroep Suburbia. 

“Ik dacht niet “mijn eerste voorstelling bij Suburbia gaat ‘nu’ heten”. We hebben alles omgegooid door de corona crisis. Daarom is ‘nu’ ook echt nu. Eigenlijk zou ik een heel andere voorstelling maken, maar de wereld was zo veranderd op dat moment dat ik dacht; we moeten iets anders; iets wat nu speelt.

De voorstelling ‘nu’ zal niet gaan over het virus en de lockdown, maar wel over een moment in de tijd waarin alles nog open ligt. Waarin we ons kunnen afvragen: wat willen we anders in de toekomst? In de eerste repetitieweek ben ik hierover aan het praten met mensen uit Almere: wat hebben jullie beleefd de afgelopen tijd en waar moet het naar toe? En dat is het startpunt van het maakproces. We willen een gevoel krijgen van hoe andere mensen de afgelopen tijd hebben beleefd.”

'Nu' is te zien van 1 tot en met 19 september op de binnenplaatsen van La Defense in Almere. Wil je meer weten over 'nu' en je kaarten bestellen? Bekijk dan www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/nu.