Responsive image

Suburbia genomineerd Almeerse Cultuurprijs

Sinds 2022 reikt Cultuurfonds Almere de Almeerse Cultuurprijs uit aan een cultuurmaker of culturele organisatie, die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan cultuur in Almere. Wij zijn erg blij en trots dat Suburbia één van de genomineerden is!

In het twintigjarige bestaan van Suburbia hebben wij stap voor stap ruimte gemaakt voor theaterbelevingen in de stad; op de podia in de stad en buiten op locatie, onder meer met onze jaarlijkse zomervoorstelling op de Stadsboerderij Almere.

De Almeerse Cultuurprijs 2024 is een prijs van de stad en in het bijzonder haar cultuursector. Dat betekent dat Almeerse cultuurmakers, ondersteuners en liefhebbers een belangrijke stem hebben in het kiezen van de winnaar.

Voor de Almeerse Cultuurprijs wordt er gekeken naar de volgende criteria:

> De stimulerende invloed op de lokale cultuur en/of samenleving
> Valt op binnen het vakgebied
> Is van uitzonderlijk niveau
> Heeft cultuur in Almere op uitzonderlijke wijze landelijk onder de aandacht gebracht
> Kan betrekking hebben op de afgelopen twee jaar, of op het gehele oeuvre

De winnaar van de Almeerse Cultuurprijs wordt in februari 2024 bekendgemaakt tijdens het culturele evenement Maak het Mee! De prijs van €5.000 - te besteden aan nieuw, eigen werk - wordt dan door de juryvoorzitter uitgereikt.

Vind jij dat Suburbia deze erkenning verdient? Laat je horen en stem op ons! De andere genomineerden zijn: GDFL Brassband, Growing Music, Hein Walter, Kleur in Cultuur, Marie-Josée Röselaers, Mik Augusteijn, Poppodium De Meester, Theaterschool Almere en Vernon Chatlein. Breng uiterlijk 17 december 2023 jouw stem uit. Het werkt zo: je stemt op drie genomineerden en je geeft ook aan waarom zij deze prijs verdienen. Je kunt dus niet op alleen één genomineerde stemmen.

Stem hier!