Responsive image

Suburbia richt Suburbia Film op

We hebben een filmgroep opgericht! Suburbia Film wil theater en film dichter bij elkaar brengen. 

Filmmaker Melvin Simons bedenkt, schrijft, regisseert en monteert de filmprojecten. “Ik wilde een filmgroep beginnen omdat ik een mix wil maken van de werkwijzen en vormen van theater en film. Theater kan goed inspelen op de actualiteit. Er gebeurt iets en je kan vervolgens in zeven weken een verhaal maken en op de planken brengen. In speelfilm gaat dat minder snel.”

“Voor de eerste film van Suburbia, ‘Gewoon Mens’, hebben we ons laten inspireren door de Toeslagenaffaire. We zijn een verhaal aan het maken waarin we Mens volgen. Zij belandt langzaam in de nachtmerrie van de toeslagenwereld. Zonder dat we het letterlijk benoemen. We gaan niet een hele realistische film maken, maar we maken wel gebruik van theatraliteit waardoor het toegankelijker wordt; luchtiger.”

De opnamen voor de eerste film ‘Gewoon Mens’ zijn op dit moment aan de gang. 1Almere nam een sneak preview op de filmset bij Easy FM in WTC Almere. Luister het item terug via de website van Omroep Flevoland: www.omroepflevoland.nl.

Het idee voor een filmgroep speelde al een tijd door Melvins hoofd en dat van ons. Tijdens de coronacrisis zochten we, zoals zovelen, naar nieuwe en andere manieren van theater maken en verhalen vertellen. En hieruit kwam deze ontdekkingstocht voort. We vertellen je snel meer over onze plannen. En zodra we meer weten over hoe en wanneer je de eerste Suburbia Film kan zien, dan hoor je het ook! 

Gewoon Mens is een productie van Suburbia Film. Idee, script, regie, montage: Melvin Simons, spel: Dahiana Candelo, Stephanie Louwrier, Jennifer Welts, Anne-Chris Schulting, camera: Hiba Vink.