Responsive image

Suburbia speelt detective ‘De inspecteur en het dode meisje’

Theatergroep Suburbia speelt deze zomer de detective ‘De inspecteur en het dode meisje’, een vertaling van de Engelse klassieker ‘An inspector calls’ van J.B. Priestley. De jaarlijkse zomervoorstelling van Suburbia is een complete avond uit op Stadslandgoed De Kemphaan met voorafgaand een uitgebreid randprogramma en driegangendiner.

Engeland, 1912. Als inspecteur Goole aanbelt bij het huis van de welvarende familie Birling, betekent dat het abrupte einde van een verlovingsfeest. Goole onderzoekt de zelfmoord van Eva Smith, een jonge vrouw aan de zelfkant van de samenleving. Goole ondervraagt alle aanwezigen en ontrafelt zo stap voor stap hun geheimen. Zijn zij schuldig aan de dood van de jonge vrouw?

‘De inspecteur en het dode meisje’ is een detective over schuld, schaamte en sociale ongelijkheid. Een scherp familieportret tegen de achtergrond van de Engelse klassenmaatschappij aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Het toneelstuk van J.B. Priestley is een klassieker in Engeland die de afgelopen jaren een ‘revival’ kende, meermalen verfilmd werd en wereldwijd inmiddels miljoenen bezoekers trok.

De voorstelling wordt gespeeld door Wouter Van Lierde, Marie-Christine de Both, Dic van Duin, Julia Akkermans, Victor IJdens, David Lucieer en Shantay Stern. De regie is in handen van Albert Lubbers.

De zomervoorstelling is te zien van 20 juni t/m 29 juli. Van woensdag t/m zaterdag om 20.30u en zondag om 15.00u (behalve zondag 1 juli). Première 29 juni. De kaartverkoop opent 1 mei a.s.. Meer informatie over de voorstelling: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstellingen/de-inspecteur-en-het-dode-meisje.