Responsive image

Suburbia voorlopig gered

NIEUWSOVERZICHT

Suburbia voorlopig gered

Dinsdag 29 november, 2016

De Tweede Kamer heeft voor de korte termijn een oplossing gevonden voor de acute nood in de podiumkunstensector. Hiermee is Theatergroep Suburbia voor het jaar 2017 gered. Voor de periode 2018 – 2020 moet nog een structurele oplossing gevonden worden.

De PvdA en de oppositie (D66, SP, Groen Links, CDA en ChristenUnie) hebben een amendement van € 10 miljoen ingediend om de positief beoordeelde culturele instellingen voorlopig te redden.

Theatergroep Suburbia is één van de positief beoordeelde gezelschappen die dreigde te verdwijnen vanwege gebrek aan budget bij het Fonds Podiumkunsten.

Theatergroep Suburbia is zeer verheugd en opgelucht. “Wij zijn de Almeerders, Flevolanders en vele anderen ontzettend dankbaar voor hun hartverwarmende reacties en hun steun aan Suburbia”, liet zakelijk leider Jos van Hulst weten in een interview met Omroep Flevoland.

“Om de invulling van Theatergroep Suburbia als stadsgezelschap van Almere en regionale bespeler echt inhoud te geven heb je continuïteit nodig. Wij vertrouwen erop dat we het komende jaar met bestuur en politiek een oplossing voor de lange termijn zullen vinden”, aldus Van Hulst.