Responsive image

Troost & Zonen

De nieuwe toneelvoorstelling van Theatergroep Suburbia is geschreven door Peer Wittenbols en geregisseerd door Rob Ligthert. Een zwarte komedie over drie generaties mannen, gespeeld door een topcast: Peter Blok, Aus Greidanus sr., Xander van Vledder en Justus van Dillen. ‘Troost & Zonen’ is te zien vanaf 23 oktober in theaters door het hele land. De première is 29 oktober in Almere.

‘Vader, wat doen ze toch met ons moederland?’ 
Drie generaties mannen: Grootvader van 75, zijn zoon van 50plus en twee kleinzoons van begin 30. Opa vult zijn pensioengat als Schnabbelsinterklaas, zijn zoon draagt stiekem jurken. En de kleinzoons? Die zitten knel in hun carrières en hun liefdes. Voor het eerst in jaren zijn ze weer bij elkaar, zonder hun moeders of partners. Komisch in hun tragiek. Tragisch in hun verbondenheid. Maar ook ontroerend in hun kwetsbaarheid.

Een wrede speling van het lot maakt dat ze alsnog op elkaar aangewezen zijn. Grootvader zal, samen met zijn kleinzoons opnieuw voor zijn ‘kind’ moeten zorgen. Even lijkt deze mannenfamilie weer een warm en veilig nest. Maar binnen de kortste keren raken ze verstrikt in hun verleden, heden en toekomst. Schrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert zetten in ‘Troost & Zonen’ de verhoudingen tussen vaders en zonen op scherp. Eerder maakten zij voor Theatergroep Suburbia ‘Winterbloemen’. Sinds de jaren negentig hebben zij gezamenlijk een rijk geschakeerd oeuvre opgebouwd en oogstten ze veel succes met toneelstukken als ‘Liefdeslied’ en ’Honingjagers’.

Meer informatie op de voorstellingspagina