Responsive image

Tv uitzending EX bij Omroep Flevoland

Op eerste kerstdag is de voorstelling EX van Theatergroep Suburbia te zien bij Omroep Flevoland.

Omroep Flevoland maakte de tv-registratie van het lovend ontvangen relatiedrama over een man, zijn vrouw én zijn ex. De samenwerking tussen de omroep en het theatergezelschap is een waardevolle aanvulling op het cultuuraanbod in de provincie.

EX werd afgelopen zomer gespeeld door Suburbia op locatie op de Stadsboerderij Almere. De voorstelling werd lovend ontvangen: “Fenomenaal acteervuurwerk” (NRC ★★★★), “Ademloos naar gekeken” (Volkskrant ★★★★), “Enerverend en vlijmscherp relatiedrama” (Scènes ★★★★).

Relatiedrama
EX is het verhaal van een man en twee vrouwen die vechten voor hun geluk, maar vastlopen in een maatschappij die steeds meer ingrijpt in hun persoonlijke levens. Architect Daniel en arts Sybille zijn voor de buitenwereld het perfecte gezin. Maar als werkende jonge ouders houden ze met moeite alle ballen in de lucht en de frustratie knaagt aan hun huwelijk. Dan verschijnt Franziska, de ex-vriendin van Daniel. Tijdens een lange nacht komt onverwerkt verlies naar boven en wordt het ideaalbeeld van het moderne gezinsleven aan diggelen geslagen. 

Samenwerking
De omroep werkt sinds vijf jaar met Suburbia om voorstellingen bereikbaarder te maken. “Door deze samenwerking kunnen we onze voorstellingen ook buiten het theater laten zien aan iedereen in Flevoland. Theater op je eigen televisie, laptop, tablet of mobiele telefoon kijken is niet meer weg te denken. Daarom is deze samenwerking voor ons een waardevolle aanvulling op ons theateraanbod”, aldus Jos van Hulst, zakelijk leider van Suburbia. Met de tv-uitzendingen wil Omroep Flevoland cultuur letterlijk de huiskamer in brengen. Marco Penninkhof eindredacteur bij Omroep Flevoland blijft genieten van de voorstelling. “Het is een feest om een stuk van Suburbia op te nemen en om terug te zien. De voorstelling spat van het scherm af. Ik heb EX inmiddels drie keer gezien en ga met kerst gewoon weer kijken.”

De televisieregistratie van EX is zondag 25 december de hele dag te zien, vanaf 10.00 uur, bij Omroep Flevoland. De voorstelling is enkel op tv te zien; er is geen andere terugkijk mogelijkheid. Meer informatie op www.omroepflevoland.nl en www.theatergroepsuburbia.nl

Download hier het persbericht en beeld.