Responsive image

Alejandra Theus

Alejandra Theus (1981) studeerde in 2008 af als actrice aan de Toneelacademie Maastricht en was tijdens haar opleiding onder meer te zien in Chatroom van het Noord Nederlands Toneel en Klein Utopia van het Zuidelijk Toneel (2007), in Britannicus en mightysociety5 (2008) bij Toneelgroep Amsterdam, en in Het Koude Kind (winnaar van de ITs Award 2008) van de Toneelacademie Maastricht. Voor haar bijdrage aan Het Koude Kind ontvangt Alejandra de Kemn-A-Ward 2008 voor de meest veelbelovende afstuderende actrice.

Vanaf 2009 is zij enkele seizoenen verbonden aan Artemis. Ze speelt in Ribstuk en ’s-Heerskinderen. In 2009-2010 is zij te zien als Cathy in de Woeste Hoogten, Rusteloze Zielen. Voor deze rol won zij de Zilveren Krekel 2010 voor meest indrukwekkende podiumprestatie. 

Zij speelde verder onder meer in Misantroop (Toneelgroep Oostpool), Cyrano (2013, Theater het Amsterdamse Bos), De Ziekte die Jeugd heet, de titelrol in Antigone, Wreed en Teder (Toneelschuurproducties Haarlem). Voor deze laatste rol werd Alejandra genomineerd voor de Theo d’Or 2014. Daarna was zij te zien in o.a. Bossen (Rotheater), Platonov (NTGent), De Barbaren (Het Gevolg i.s.m. Martha!Tentatief), Code 010 (Ro Theater), De Kersentuin (NTGent), Opening Night (2014-2015, Toneelgroep Amsterdam), We doen het wel Zelf (Wunderbaum), Zieke Jeugd (Theater Zuidpool), Domestica (2016-2017, KVS) en speelde ze in Revolutionary Road van Theater Rotterdam. Voor deze vertolking ontving zij een nominatie voor de Theo d’Or 2018. Momenteel is Alejandra te zien in Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed (Productiehuis Mevrouw Ogterop).

Op televisie vertolkte ze drie seizoenen de hoofdrol in Zie Mij Graag (Een) en was ze te zien in Loslopend Wild (Een), De Bunker (VTM), Amateurs (VTM), Tom en Harry (Een), Over Water (Een), SOOF (RTL), Flikken Maastricht (AVROTROS), Callboys (VIER). 

Speelde in