Responsive image

Anneke Blok

Na haar opleiding aan de Toneelschool Arnhem was Anneke Blok een van de vaste acteurs van het toneelgezelschap De Trust dat in 1989 werd opgericht (later Theatercompagnie). Hier speelde zij twintig jaar prachtige theaterrollen. In 1993 won Anneke de Colombina voor beste vrouwelijke bijdragende rol in twee stukken van Werner Schwab bij de Trust. In 1994 won zij de Theo d'Or, de toneelprijs voor beste vrouwelijke actrice, voor haar rol als Marietje in Presidentes.

Bij het grote publiek werd zij bekend door rollen in ondermeer de films Alles is liefde en Oorlogswinter Ze was ook te zien in oa de films Alles Stroomt en Quality Time en Wat is dan liefde. In 1998 kreeg ze haar eerste Gouden Kalf; de speciale juryprijs voor haar rol  in Uw Mening graag. In 2008 ontving zij haar tweede Gouden Kalf voor beste actrice voor haar rol in de film Tiramisu. In 2016 de derde voor Beste Vrouwelijke Bijrol in de speelfilm De Helleveeg.

Op televisie was Anneke onder meer te zien in de series In Therapie, Petticoat, Smeris. In de telefilms Coach en Bon Voyage en onlangs in Zomer zonder Mama. Ze speelde van 2014 tot 2019 de rol van Lilly Hoogstraten in Nieuwe Buren. Ook vertolkte Anneke de rol van Hansje (de moeder van Soof) in twee films en twee televisie series over Soof. In december 2020 komt de nieuwe speelfilm Soof 3 uit

Anneke werkte eerder samen met Peer Wittenbols en Rob Ligthert in hun stukken Liefdeslied en Winterbloemen.

Speelde in