Responsive image

Anneke Blok

Na haar opleiding aan de Toneelschool Arnhem was Anneke Blok een van de vaste acteurs van het toneelgezelschap De Trust dat in 1989 werd opgericht (later Theatercompagnie). Hier speelde zij twintig jaar prachtige theaterrollen. In 1993 won Anneke de Colombina voor beste vrouwelijke bijdragende rol in twee stukken van Werner Schwab bij de Trust. In 1994 won zij de Theo d'Or, de toneelprijs voor beste vrouwelijke actrice, voor haar rol als Marietje in ‘Presidentes’.

 

Bij het grote publiek werd zij bekend door rollen in onder meer de films  ‘Alles is liefde’ en ‘Oorlogswinter’ en was zij te zien in o.a. de films 'Alles Stroomt’, ‘Quality Time' en ‘Niemand in de stad’. In 1989 kreeg ze haar eerste Gouden Kalf;  de speciale juryprijs voor haar rol in ‘Uw mening graag’. In 2008 ontving zij een Gouden Kalf voor beste actrice voor haar rol in het filmdrama ‘Tiramisu’ en in 2016 voor beste vrouwelijke bijrol in de speelfilm ‘De helleveeg’.

 

Op televisie was Anneke onder meer te zien in de series ‘In Therapie’ en 'Petticoat en ‘Smeris’ in telefilms als ‘Coach’, ‘Bon Voyage’ en onlangs op tv in ‘Zomer Zonder mama’. Sinds 2014 speelt Anneke de rol van Lily Hoogstraten in 'Nieuwe buren'. Ook vertolkte Anneke de rol van Hansje de moeder van Soof in de films ’Soof’ en ‘Soof 2’ en in de 2 televisieseries ‘Soof, een nieuw begin’. Aankomend seizoen komt de film ‘Wat is dan liefde’ uit met Elise Schaap en de Derde Soof film waar Anneke ook een rol in vertolkt.

 

Anneke werkte eerder samen met Peer Wittenbols en Rob Ligthert en speelde in hun toneelstukken ‘Liefdeslied’ en ‘Winterbloemen’.

Speelde in