Responsive image

Mike Libanon

Sinds 1992 is Mike actief als acteur. Eerst bij Theatergroep DNA van Rufus Collins en Henk Tjon en daarna bij Het Zuidelijk Toneel, Theater aan het Spui, Cosmic, Made in da Shade, MC, De Paardenkathedraal, De Utrechtse Spelen, Blau Hynder, PLAY. Tevens stond hij op De Parade en Oerol. Recentelijk was Mike te zien in de theaterproductie Woiski vs Woiski als Max Woiski sr van Orkater in coproductie met het Bijlmerparktheater en in de musical The Color Purple.

Mike heeft in vele Nederlandse series gespeeld. In 1992 speelde Libanon in de serie Bureau Kruislaan de rol van Blijmoer. Vanaf 1998 kreeg Libanon een grotere rol in de serie Combat waar hij de rol van Wessel Hendrikx vertolkte. Van 1999 tot 2006 was hij te zien in de serie Spangen in de hoofdrol van Thomas Samuels en in de serie Sara als Jakob Robberecht. Libanon was ook te zien in de series Bloedverwanten, Moordvrouw, Voetbalmaffia, Fashion Planet, Zomer in Zeeland, Celblok H, Oogappels, Keizersvrouwen en Flikken Maastricht. Mike was verder te zien in een groot aantal films waaronder Naar de Klote, Het geheim van Maxima, Madame Jeanet, Paramaribo Papers, Spijt, Mannenharten 1 en Tuintje in mijn hart.

Met Olivier Diepenhorst werkte Mike aan de voorstelling Het Zuiden (Toneelschuur Producties). Het Zuiden is uitgesteld vanwege corona maar zal volgend jaar te zien zijn in de regie van Olivier in een samenwerking van Toneelschuur Producties en Theatergroep Suburbia.

Speelde in