Responsive image

Stefan Rokebrand

Stefan Rokebrand (1977) studeerde in 2002 af aan de Arnhemse toneelschool.

Zes jaar lang maakte hij voorstellingen met zijn groep Teatro, zoals Sarah Kane’s 'Phaedra’s Love' en 'Crave', alsmede een eigen bewerking van Albert Camus’ 'De Val'. Ook speelde hij gastrollen bij het Noord Nederlands Toneel en de Theatercompagnie. Daarna was Rokebrand vijf jaar lang verbonden aan Toneelgroep Oostpool. Ook speelde Stefan in 'Vele Hemels boven de Zevende' (Bos Theaterprodukties, 2018) en in 'Liefdesles' (Hummelinck Stuurman, 2020). Voor Suburbia speelde hij in 'Ploegen' (2015) en ‘Eenzame begeerte’ (2018).
 
In 2014 speelde hij een jaar lang de hoofdrol in de musical 'Soldaat van Oranje' en in de zomer van 2019 ‘Het Pauperparadijs’. Voor zijn rol als Herman Brood in ‘Chez Brood’ won hij de Musical Award 2017 voor beste mannelijke hoofdrol. Momenteel is hij te zien als Kapitein Von Trapp in ‘The Sound of Music’.

Stefan was te zien in vele tv-producties, waaronder ‘Nood’, ‘Oogappels’, ‘Papadag’, ‘Van God Los’ en ‘Ramses’, en speelde vaste rollen in ‘Celblok H’ en ’Smeris ’. Dit najaar is Stefan te zien in de speelfilm ‘Mijn vader is een vliegtuig’, in een hoofdrol naast Elise Schaap en Pierre Bokma.

Speelde in