Responsive image

Alluminous

In de herfstvakantie van 2023 vindt de tweede editie van ALLUMINOUS plaats, het Almeerse lichtkunstfestival waar je in een wandeling rondom het Weerwater verschillende lichtkunstwerken kunt ontdekken.

Na het grote succes van de eerste ALLUMINOUS editie in 2022 met 30.000 bezoekers, is het lichtkunstfestival terug met acht nieuwe lichtkunstwerken en nieuwe festival elementen. De ondernemers van Almere Centrum zullen een aanvullende randprogrammering verzorgen.

ALLUMINOUS 2023 opent op vrijdag 20 oktober en is tot en met 29 oktober elke avond te bezoeken, van zonsondergang tot 23.00u.

In 2023 wordt ALLUMINOUS georganiseerd met maar liefst vier Almeerse theatergezelschappen: Vis à Vis, Suburbia, Gouden Haas en BonteHond werken alle vier mee aan het programma om van ALLUMINOUS een speciale lichtkunstervaring te maken die niet zomaar lichtobjecten toont, maar speciale theatrale installaties in het stadsnatuurlandschap rondom het Weerwater laat zien. De vier Almeerse theatergezelschappen die meewerken aan ALLUMINOUS ontwikkelden in de afgelopen jaren door hun succesvolle producties en eigengereid karakter naam en faam op nationaal en internationaal niveau. Ook bij ALLUMINOUS zullen deze partners hun eigen stempel drukken op het programma door de theatermakers die zij voor ALLUMINOUS naar voren schuiven om namens het theatergezelschap aan het festival te werken.

Lichtkunst met een eigen karakter

ALLUMINOUS gooit de lichtkunsttradities om door opdrachten te geven aan talenten uit de theaterwereld (geselecteerd door de vier Almeerse theatergezelschappen) die gekoppeld worden aan beeldend kunstenaars en ontwerpers. Door cross-disciplinaire samenwerkingen van makers centraal te stellen bij het verstrekken van opdrachten voor nieuwe lichtkunstwerken, ontstaat een nieuw lichtkunst-terrein: een samenkomst van experiment uit de beeldende kunst en de sterke theatertraditie die alle Almeerders kennen van theatergezelschappen Vis à Vis, Suburbia, Gouden Haas en BonteHond. 

 

Lichtkunstfestival Alluminous | 20 okt t/m 29 okt 2023 | meer info? Klik hier!