Responsive image

Alluminous

In de herfstvakantie van 2023 vindt de tweede editie van ALLUMINOUS plaats, het Almeerse lichtkunstfestival waar je in een wandeling rondom het Weerwater verschillende lichtkunstwerken kunt ontdekken.

ALLUMINOUS werkt dit jaar weer samen met de Almeerse theatergezelschappen en dit jaar voor het eerst met ensemble Black Pencil. Namens Suburbia maakt theatermaker Linda Bosch met vormgevingsstudio MAISON the FAUX het lichtkunstwerk Moly Mountain.

Midden in het bos verschijnt Circe aan iedereen die haar domein betreedt. Ze is een klassiek-Griekse mythische figuur die al eeuwenlang verschillende betekenissen en stempels heeft gehad: godin, verleidster en lelijke wraakzuchtige tovenares.

Maar ze is ook gewoon zichzelf, ook al is ze de dochter van Griekse zonnegod Helios en waternimf Perseis. Circe die haar eigen plan trekt. Nooit wordt ze gewoon met rust gelaten op haar eiland, waar ze het liefst haar eigen gang gaat, omringd door haar eigen gecreëerde wereld vol biggetjes en heilzame kruiden. 

Circe, die in het lichtkunstwerk verschijnt als een raadselachtige hallucinatie in het Almeerse stadslandschap, geeft de bezoeker meerdere verhalen en perspectieven op Circe als oude mythe, waarbij de grenzen tussen natuur en technologie worden onderzocht. 

Lichtkunstfestival ALLUMINOUS | 20 okt t/m 29 okt 2023 | meer info? Klik hier!