Responsive image

Busbanen en Ara's tranen

Een meisje, gekleed in een oude bontjas, een criminele jongen in een gestolen sportauto en een oude zwerver met een mondharmonica. Ze treffen elkaar op verschillende plekken in de stad. Het meisje is op zoek naar haar moeder, de oude zwerver volgt haar overal en raaskalt over hoeren en Alaska. De criminele jongen wil het meisje maar steelt er ondertussen op los. Drie ontwortelde, opgejaagde, mensen trekken door de stad, op zoek naar een ‘thuis’.

In dit rauwe, poëtische stuk van Judith de Rijke reist het publiek met de personages mee. De stad wordt het decor van een verhaal over een mislukte liefde, een zoekend kind en een man op zoek naar vergeving.

De steden van zuidelijk Flevoland zijn bussteden bij uitstek. Een ingenieus systeem van vrije busbanen zorgt dat per dag duizenden mensen snel vervoerd worden in de uitgestrekte stad. Geïnspireerd door de klassieke 'roadmovie' maakt Theatergroep Suburbia een voorstelling die met een bus door de stad reist. Deze reisvoorstelling door de stad biedt een andere blik op de stad en de dagelijkse leefomgeving.

De locatievoorstelling Busbanen en Ara's tranen was te zien van 2 t/m 18 oktober 2008 in Almere en van 30 oktober t/m 8 november 2008 in Lelystad.

Responsive image

Markoesa Hamer

Bart Klever

Responsive image

Martijn van der Veen

)