Responsive image

De God van de Slachting

Twee vrouwen, twee mannen, één decor. Maar duizend grappen. Twee echtparen komen door een nogal pijnlijke gebeurtenis met elkaar in contact: de elfjarige zoon van het ene echtpaar slaat met een stok twee tanden uit de mond bij de zoon van het andere. De bijeenkomst in het huis van het slachtoffer dient ter verontschuldiging, een formaliteit. Geen probleem voor moderne, fatsoenlijke mensen. Of toch? Ze zijn alle vier succesvol, ontwikkeld, verstandig en politiek uiterst correct. Maar wat beschaafd, bijna vriendschappelijk begint, zal in een catastrofe eindigen. Hoe dun is het vliesje dat beschaving heet?

De Franse schrijfster Yasmina Reza schreef naast een aantal romans en filmscenario’s inmiddels tien toneelstukken. Met Kunst(Art) is zij de meest gespeelde hedendaagse toneelschrijfster. In 2008 speelde Theatergroep Suburbia haar voorstelling Kunst op locatie in Almere.

Haar toneelstuk Le Dieu du Carnage (De God van de Slachting) ging op 8 december 2006 in première te Zürich. Theatergroep Suburbia verwierf als eerste de exclusieve rechten voor de Nederlandstalige productie.

De reisvoorstelling De God van de Slachting was van 29 januari t/m 18 april 2009 te zien in de Nederlandse theaters.

Responsive image

Roos Ouwehand

Responsive image

Reinout Bussemaker

Responsive image

Tjitske Reidinga

Responsive image

Marcel Hensema

)