Responsive image

De Manke

Inishmaan 1934. Op dit rotsachtige eiland aan de Ierse westkust woont Billy bij zijn oude tantes Kate en Eileen. Billy is mank en wordt door iedereen bespot en geminacht om zijn handicap. Op het nabijgelegen eiland Inishmore is Robert Flaherty, de grote filmregisseur uit Hollywood, bezig met opnamen voor zijn film The Man of Aran. Hij is op zoek naar eilanders die aan de film willen meewerken. Het hele eiland is in rep en roer en iedereen droomt van een carrière in Hollywood. Tot groot vermaak van zijn dorpsgenoten droomt ook Manke - Billy van een nieuw leven in Amerika.

De Manke is een moderne volksvertelling. McDonagh vertelt een verhaal over een kleine benauwde gemeenschap. In brute, maar zeer komische scènes beschrijft hij 'the struggle for life' van de bewoners op een rotsachtig eiland midden in zee.

Martin McDonagh werd in Londen geboren en is van Ierse afkomst. Met zijn debuut The Beauty Queen of Leenane verwierf hij in 1996 de “Writers Guild Award for best Fringe Play” en de “Evening Standard Most Promising Playwright Award”. In 2006 speelde Suburbia Het Eenzame Westen op De Kemphaan.

De zomervoorstelling De Manke was van 3 juni t/m 11 juli 2009 te zien op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

Responsive image

Nelleke Zitman

Responsive image

Wouter van Lierde

Responsive image

Debbie Korper

Responsive image

Marijn Klaver

Responsive image

Sjoerd Vrins

Responsive image

Lara Grünfeld

Responsive image

Martijn van der Veen

Responsive image

Bas Teule

Responsive image

Simona Reuten

)