Responsive image

EX

Zomervoorstelling 2022
Stadslandgoed De Kemphaan
15 juni tot en met 24 juli 2022


EX: een modern liefdesverhaal

Getrouwd, een nieuw huis, twee kinderen, twee banen. Architect Daniel en arts Sybille zijn voor de buitenwereld het perfecte gezin. Maar als werkende jonge ouders houden ze met moeite alle ballen in de lucht en de frustratie knaagt aan hun huwelijk.
Dan verschijnt Franziska, de ex-vriendin van Daniel. Tijdens een lange nacht komt onverwerkt verlies naar boven en wordt het ideaalbeeld van het moderne gezinsleven aan diggelen geslagen. 
 
Marius von Mayenburg vertelt in EX het verhaal van een man en twee vrouwen die vechten voor hun geluk, maar vastlopen in een maatschappij die steeds meer ingrijpt in hun persoonlijke levens.

De Duitse Marius von Mayenburg (Schaubühne Berlin) schreef en regisseerde EX op uitnodiging van het Zweedse Rikstheater. Op 30 september jl. ging de voorstelling met veel succes in Stockholm in première. Suburbia heeft als eerste gezelschap buiten Zweden de rechten verworven om het toneelstuk op te mogen voeren.
 
De Nederlandse première wordt gespeeld door Ali-Ben Horsting (Vlucht HS13, Moordvrouw, Desperado), Hanne Arendzen (Vijand van het volk, Eline Vere, Van de koele meren des doods, voor die laatste nominatie Theo d'Or) en Alejandra Theus (Revolutionary Road, Britannicus, Flikken Maastricht).


De première is zaterdag 25 juni 2022.

Responsive image

Hanne Arendzen

Responsive image

Ali Ben Horsting

Responsive image

Alejandra Theus

)