Responsive image

Hebriana

In Hebriana viert een Zweedse familie Midzomernacht. Moeder, dochters en partners zijn samengekomen in het familiehuis buiten de stad, waar ze eten, drinken, roken, véél praten, en weinig luisteren. De familie is welvarend, en toch voelt iedereen zich tekortgedaan. De schizofrene Britt-Marie, die zichzelf Hebriana noemt, heeft met haar afstandelijke schoonheid een fatale uitwerking op iedereen, maar vooral op de mannen.

Het is alsof je toevallig een gesprek opvangt. Een gesprek op een jaarlijks terugkerend familiefeest. Het heeft iets vertrouwds; toneelschrijver Lars Norén schrijft graag over mensen die we allemaal kennen. Met problemen die we allemaal hebben. Hij laat zien hoe we ons gedragen, hoe we met elkaar praten. Norén oordeelt niet, maar constateert wel dat we vooral met onszelf bezig zijn, en nauwelijks luisteren naar een ander. Die observaties leveren een scherp, humoristisch portret op van mensen die het materieel goed hebben, maar in geestelijke armoede leven.

Hebriana, de zomervoorstelling van Suburbia, is een herkenbare, wrange komedie in de traditie van Scandinavische familiedrama’s waartoe bijvoorbeeld ook de film Festen behoort.

De zomervoorstelling Hebriana was van 4 juni t/m 12 juli 2014 te zien op Stadslandgoed de Kemphaan.

Responsive image

Roos van Erkel

Responsive image

Sandra Mattie

Responsive image

Wouter van Lierde

Responsive image

Martijn de Rijk

Responsive image

Lieneke Le Roux

Responsive image

Rian Gerritsen

Responsive image

Ad Knippels

)