Responsive image

Het Land

Richard en Corinne hebben zich teruggetrokken op het land. Ver weg van de stadse drukte willen ze hun leven en hun huwelijk een tweede kans geven. Midden in de nacht vindt Richard een bewusteloze jonge vrouw langs de kant van de weg. Hij neemt haar mee naar huis en verzorgt haar. Maar wie is zij? En waarom heeft hij haar mee naar huis gebracht?

In Het Land lopen niet alleen verbeelding en werkelijkheid door elkaar maar wordt fictie ook feit. Martin Crimp stelt de vraag wat ‘echt zijn’ eigenlijk is. En hoe moet je liefhebben als er tegen je gelogen wordt? Misschien zijn wij alleen maar echt wie we willen dat we zijn.

Martin Crimp (1956) behoort tot de ‘English New Writers’, een generatie toneelschrijvers die duidelijk beïnvloed is door film en televisie. In snelle, rake scènes schetst hij een complex beeld van een huwelijk. Een huwelijk waarin de leugen geslikt wordt en het verlangen gesmoord. En waar tevergeefs de angstaanjagende werkelijkheid op afstand wordt gehouden. Want wat heeft zich nu werkelijk afgespeeld op het landweggetje waar Richard de jonge vrouw heeft gevonden?

De reisvoorstelling Het Land was van 22 februari t/m 18 mei 2007 te zien in de Nederlandse theaters.

Tom van Bauwel

Responsive image

Katrien De Ruysscher

Responsive image

Markoesa Hamer

)