Responsive image

OSSO

Muziektheater
Priscilla Vaudelle | Frascati Producties | Suburbia
Première 30 nov 2023
Tour najaar 2024

Maggie en Steven zijn sinds een jaar uit elkaar. Ze hebben samen twee kinderen: Stef (18) en Michael (16). Samen proberen ze hun gezinsleven op een nieuwe manier vorm te geven. Maar hoe leef je je leven als familie op het moment dat je uit elkaar bent? Met muziek van singer-songwriter Zoë Livay en muzikale coaching van Glen Faria.

Zoon Michael (Erwin Kiene) heeft zich opgesloten op zijn kamer. Precies op de dag dat zijn zus Stef (Zoë Livay) haar eerste solo optreden heeft. Niemand weet waarom hij zijn deur niet opendoet en in paniek vraagt Maggie (Samantha Cherish Wielkens) aan Steven (Ayrton Kirchner) om langs te komen. Ze heeft hem gisteravond verteld dat ze een grote opdracht in het buitenland heeft aangenomen, met de mededeling dat de kinderen voorlopig bij hem zullen moeten wonen. Haar eigen huis heeft ze te huur gezet en morgenochtend komen er huurders voor een bezichtiging. Alleen is het daarvoor wel nodig dat Michael uit zijn kamer komt. 

Aan de hand van scherpe dialogen, kwetsbare songs en vurige bewegingen komen de structuren binnen het gezin bloot te liggen. Een ontroerend, grappig en confronterend familieportret, waarin niet de oplossing maar de poging centraal staat.  

Voor OSSO hebben Priscilla Vaudelle en Tim van den Heuvel hun krachten gebundeld. Tim en Priscilla bedenken samen, Tim schrijft en Priscilla regisseert. Wat deze samenwerking bijzonder maakt, is dat zij net als de ouders in OSSO co-parents zijn van een zoon (2018). 

OSSO is een coproductie van Frascati Producties en Suburbia. De voorstelling is te zien van 28 november tot een met 7 december in Frascati Theater, Amsterdam. Met dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland.

Responsive image

Samantha Cherish Wielkens

Responsive image

Ayrton Kirchner

Responsive image

Erwin Kiene

Responsive image

Zoë Livay

)

Priscilla Vaudelle

De Amsterdamse theatermaker Priscilla Vaudelle (1982) studeerde in 2013 af aan de opleiding Theaterdocent - Academie voor Theater en Dans, Amsterdam. Tijdens haar studie richtte zij de stichting LostProject op. In haar werk geeft Vaudelle zichtbaarheid aan mensen en verhalen die doorgaans geen podium vinden. Met snelle montages, muziek, spoken word, rap en dans zet ze de toon voor verhalen die recht uit het hart van de stad komen: krachtige, universele voorstellingen, over actuele thema’s als identiteit, seksualiteit, sociale druk en opvoeding, die veel weerklank vinden bij een divers publiek.

Sinds drie jaar is Priscilla maker bij Frascati Producties. Hier creëerde zij onlangs de muzikale voorstelling BIMS (2021/2022). In BIMS volgen we het verhaal van een groep jonge Bijlmerbewoners, vechtend tegen gentrificatie en racisme. Ook maakte zij onder de vleugels van Frascati Producties Klas 5 (2019), The World Is Yours #TWIY (2019) en SIXTH (2022).

Tim van den Heuvel

Tim van den Heuvel (1988) en Priscilla richtten tijdens hun studie op de Academie voor Theater en Dans Amsterdam (2013) de stichting LostProject op. Tot 2020 bestaat LostProject onder hun gedeelde artistieke leiding. Hierna ging Tim verder als onafhankelijk schrijver en acteur, en bleef Priscilla als regisseur en artistiek leider verbonden aan LostProject.

Pers en Media

Priscilla in gesprek bij radioprogramma De Nacht is Zwart | NPO Radio 1
Reporter Camille is bij de première van voorstelling OSSO! | FunX Radio

 

"Priscilla zet op slimme wijze vraagtekens bij verwachtingen van ouderschap." | Recensie Theaterkrant
"Hilarische en eerlijke voorstelling." | Recensie Volkskrant 

 

"Osso geeft een scherp inkijkje in een gebroken gezin" | Recensie Parool