Responsive image

Side by Side

Vlak naast de schouwburg vormen twee gebouwen een opvallende verschijning aan de Almeerse skyline: de ‘Side by Side’. Twee hoge torenflats kijken uit over het Weerwater en de stad. Theatergroep Suburbia maakt een theatertocht door deze flat. Een tocht langs vier korte toneelscènes op vier verschillende plekken in de ‘Side by Side’. Wij vroegen vijf theatermakers een scène te schrijven of te maken die zich af zou kunnen spelen in een ruimte in de ‘Side by Side’. Ook in Lelystad wordt de voorstelling in een karakteristiek pand gespeeld. Laat je verrassen door toneel op onverwachte plekken, door de architectuur van het gebouw, door de komische filosofieën van twee pauzerende taxichauffeurs, door het verdriet van een jonge man en zijn vader en door nog veel meer.

Taxi van Marcel Roelfsema
Marcel Roelfsema is acteur en toneelschrijver. Hij schreef eerder voor Suburbia Waterlanders en Klei. Hij maakte ook de vertaling van Het Eenzame Westen van Martin McDonagh. Taxi wordt gespeeld door Marcel Faber & Arjan Duine. 
Regie: Julia Bless.

Bovenduiken van Sophie van Oers & Liesbeth Groenwold
Sophie van Oers en Liesbeth Groenwold zijn beiden afgestudeerd aan de toneelschool in Amsterdam. In 2009 zaten ze met een zelfgemaakt programma in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Bovenduiken is het eerste stuk dat zij voor Suburbia maken. Sophie van Oers speelde al eerder bij Suburbia in de voorstelling In de FamilieBovenduiken wordt gemaakt en gespeeld door Sophie van Oers & Liesbeth Groenwold.

Het Lied van de Zee van Herman van de Wijdeven
Herman van de Wijdeven is acteur en toneelschrijver. Hij schreef eerder Vloed voor het Zeeland Nazomer Festival en Don Quichot voor De Wetten van Kepler. Het Lied van de Zee wordt gespeeld door Adri Overbeeke. 
Muziek: Jolle Roelofs
Regie: Albert Lubbers

Nieuwe Gordijnen van Roos Ouwehand
Roos Ouwehand is actrice en schrijfster. Ze speelde bij Suburbia in De God van de Slachting. Recent verscheen van haar hand Eigenlijk ben ik Spaans, een biografie over het leven van acteur Joop Admiraal. Nieuwe Gordijnen is haar eerste toneelstuk. Nieuwe Gordijnen wordt gespeeld door Wim van der Grijn
en Folmer Overdiep. 
Regie: Albert Lubbers

De locatievoorstelling Side by Side was te zien van 10 t/m 26 september in de Side by Side flats in Almere en van 1 t/m 10 oktober in Lelystad.

Marcel Faber en Arjan Duine

Wim van der Grijn en Folmer Overdiep

Sophie van Oers en Liesbeth Groenwold