Responsive image

Theater Na de Dam

Theater Na de Dam breidt uit naar Almere. Theatergroep Suburbia brengt op de avonden van 3 en 4 mei een lezing van het toneelstuk 'In Vrede' van de jonge schrijver Rik van den Bos. 'In Vrede' verbindt heden en verleden in een intieme voorstelling over verdriet, verlies en schuld.

Ooit was het oorlog in Nederland. Dat is soms moeilijk voor te stellen, want de bevrijding is intussen al meer dan zeventig jaar geleden. De herinneringen uit de oorlogstijd vervagen met de jaren. Natuurlijk, de verhalen kennen we allemaal nog. Van onze grootouders, onze ouders en misschien van onszelf, uit de diepste krochten van onze jeugd. Persoonlijke geschiedenissen, die we inmiddels honderden keren hebben gehoord. Toch?

Maar wat doe je als je ontdekt dat jouw oorlogsverhaal niet klopt? Als je er na zeventig jaar achter komt dat je iemand anders bent dan je dacht? En wat moet je doen als je een kind bent van collaborateurs: je verhaal vertellen of toch liever je mond houden?

Woensdag 3 mei en donderdag 4 mei 2017
Aanvang 21.00u

Tekst: Rik van den Bos. Regie: Albert Lubbers. ‘In Vrede’ is mede mogelijk gemaakt door Theater Na de Dam en Sociaal Fonds Podiumkunsten

Responsive image

Xander van Vledder

Responsive image

Marie-Christine de Both

Responsive image

Hanne Arendzen

Responsive image

Wouter van Lierde

Responsive image

Yvonne M. Valkenburg

Responsive image

Esther Bolte

)

Na de Dam

Theater Na de Dam is op 3 en 4 mei voor het eerst in Almere te zien! Theatergroep Suburbia brengt de lezing van het toneelstuk ‘In Vrede’.

Almere bestaat pas veertig jaar. Waarom dan herdenken in een stad die de Tweede Wereldoorlog nooit heeft gekend? Theater na de Dam en Theatergroep Suburbia willen het historisch besef levend houden, zodat iedereen ervan doordrongen blijft of raakt dat de verschrikkingen uit de oorlog nooit meer mogen gebeuren.

In het kader van Theater Na de Dam zijn op 4 mei in het hele land voorstellingen te zien en worden lezingen en bijeenkomsten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website van Theater Na de Dam.