Responsive image

Wij Overleefden

In het kader van Theater Na de Dam, na de Dodenherdenking op 4 mei 2020, heeft Theatergroep Suburbia  online verhalen voorgelezen uit het boek Wij Overleefden van Sytze van der Zee.

In het hele land waren dit jaar initiatieven om stil te staan bij 75 jaar bevrijding. Theatergroep Suburbia zou Wij Overleefden op 4 mei in het theater lezen. Nu lazen we de tekst online.

In Wij Overleefden komen de laatste ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog aan het woord. Schrijver en journalist Sytze van der Zee sprak tientallen mannen en vrouwen van wie hij het relaas optekende. Persoonlijke verhalen van mensen die de oorlog overleefd hebben. Zij waren erbij, maar binnen afzienbare tijd zullen ze niet meer onder ons zijn om hun herinneringen met ons te delen. Het boek biedt een breed beeld van het leven van de Nederlanders en vluchtelingen tijdens de oorlog. 

Toneelschrijver Yvo Nafzger maakte speciaal voor Suburbia een bewerking van het boek. De tekst werd gelezen door zeven medewerkers van Suburbia, SubSub en ZZP'ers waarmee Suburbia samenwerkt.

Tekst: Sytze van der Zee, bewerking: Yvo Nafzger, regie: Albert Lubbers. 

Video

De youtube streaming is hier te volgen op maandag 4 mei om 21.00 uur.