Er was eens een pretpark!
Inhoud Acteurs KISTEMAKER

Er was eens een pretpark!

De moderne legende van een middeleeuws pretpark. De avontuurlijke theatermaker Karlijn Kistemaker maakt de locatievoorstelling van 2019. Inspiratiebron is WitchWorld, het voortijdig gestaakte pretpark in Almere.

Het plan om een middeleeuws pretpark te bouwen rondom het onvoltooide kasteel langs de snelweg bij Almere is voorgoed van de baan. Jarenlang probeerde de bedenker van het attractiepark vol heksen en trollen zijn droom te verwezenlijken. Het was een zware strijd waarin hij werd geteisterd door foute vergunningen, zuinige investeerders en kwaaie Gravinnen.

Het wordt tijd dat de koning van de fantasy de burgers van Almere toespreekt en de gemoederen tot bedaren brengt met een verklaring. Waar is het mis gegaan? Wat is de waarheid? Wie heeft er gelijk?

Tijdens een sprookjesachtige conferentie komen de twee partijen tegenover elkaar te staan en onthullen zij het verhaal achter de legende. Geïnteresseerden zijn welkom voor een gratis kop koffie. Na afloop is er ruimte voor vragen en verwondering.

Er was eens een pretpark! wordt niet in een theater gespeeld, en ook niet in het ontoegankelijke gebied in en rondom het onvoltooide kasteel. De voorstelling wordt gespeeld in de Beurs; het oudste kantoorgebouw achter het station, waar vroeger Oranjewoud in zat.

Te zien van 16 tot en met 28 april in De Beurs, Wisselweg 1, Almere. Première 17 april. De kaartverkoop opent 11 maart.

Klik hier voor persinformatie over Er was eens een pretpark!

Theatergroep Suburbia vroeg de jonge theatermaker Karlijn Kistemaker om de nieuwe locatievoorstelling in Almere te maken. Kistemaker studeerde in 2013 cum laude af aan de Regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam. Voor haar oeuvre tot nu toe won Karlijn de Charlotte Köhler Prijs 2018 voor theater. Dit is de eerste productie van Kistemaker voor Suburbia.

Tekst en regie: Karlijn Kistemaker
Spel en muziek: Simon Heijmans, Dorien van Gent, Keez Groenteman
Scenografie: Calle de Hoog
Techniek: Neal Groot

Blijf op de hoogte

'@HildeVgarderen: Grote opkomst bij het cultuurdebat in @KAF036. Kunst, cultuur en erfgoed leeft in @almere! #kunstencultuur...23-01-2019 9:58
'@MarieJoseeRose: In april vindt in het #Oranjewoudgebouw (De Beurs) een voorstelling van @tgsuburbia plaats. Het is het...23-01-2019 9:56
...23-01-2019 9:55