Responsive image

Suburbia en Frascati coproduceren 'OSSO'

Frascati Producties en Theatergroep Suburbia coproduceren de nieuwe theatervoorstelling van Priscilla Vaudelle (Lost Projects), 'OSSO', een muzikaal familiedrama over co-parenting, opgroeien en je eigen weg zoeken. De première is 30 november in het Frascati Theater in Amsterdam.
 

Maggie en Steven zijn sinds een jaar uit elkaar. Ze hebben samen twee kinderen: Stef (18) en Michael (16). Samen proberen ze hun gezinsleven op een nieuwe manier vorm te geven. Maar hoe leef je je leven als familie op het moment dat je uit elkaar bent?

Zoon Michael (Erwin Kiene) heeft zich opgesloten op zijn kamer. Precies op de dag dat zijn zus Stef (singer-songwriter Zoë Livay) haar eerste solopoptreden heeft. Niemand weet waarom hij zijn deur niet opendoet en in paniek vraagt Maggie (Samantha Cherish Wielkens) aan Steven (Ayrton Kirchner) om langs te komen. Ze heeft hem gisteravond verteld dat ze een grote opdracht in het buitenland heeft aangenomen, met de mededeling dat de kinderen voorlopig bij hem zullen moeten wonen. Haar eigen huis heeft ze te huur gezet en morgenochtend komen er huurders voor een bezichtiging. Alleen is het daarvoor wel nodig dat Michael uit zijn kamer komt.

In het Surinaams betekent osso ‘huis’ of ‘thuis. Aan de hand van scherpe dialogen, kwetsbare songs en vurige bewegingen komen de structuren binnen het gezin bloot te liggen. Een ontroerend, grappig en confronterend familieportret, waarin niet de oplossing maar de poging centraal staat. 

Muzikale coach is Glen Faria. 'OSSO' is te zien van 28 november tot en met 7 december in het Frascati Theater in Amsterdam. De première is 30 november. Najaar 2024 gaat 'OSSO' op landelijke theatertournee.