Responsive image

Start theatertournee Lady+Lord MacBeth

Vrijdagavond 1 maart is de eerste try-out van Lady+Lord MacBeth in de Kunstlinie in Almere. Na de volgende try-out op 2 maart en de première op 9 maart, tourt de voorstelling door het land.

Lady+Lord MacBeth is de tweede samenwerking van regisseur Olivier Diepenhorst en schrijver Tom Lanoye. Eerder regisseerde Diepenhorst Mamma Medea, een bewerking die Lanoye al eerder schreef. Nu werken ze voor het eerst samen aan een nieuwe bewerking van de meest beruchte tragedie van Shakespeare: MacBeth. Een muzikale voorstelling met live muziek van het ensemble Black Pencil.

Lady+Lord MacBeth is een meeslepende bewerking, over bodemloze liefde en blinde ambities. En over de pijn - het gemis van wat nooit heeft mogen zijn. Het koningskoppel wordt gespeeld door Joy Wielkens (tv-serie Dertigers) en Alwin Pulinckx (ex-ITA) en verder met topacteurs Aus Greidanus jr., Matthijs IJgosse en Yara Alink.

Muzikale voorstelling
Met live muziek van het ensemble Black Pencil in een bijzondere setting van vele blokfluiten, panfluit, altviool, accordeon, percussie, vibrafoon en elektronische soundscapes. Black Pencil speelt bestaande muziek, van renaissance muziek gecomponeerd door Shakespeares’ tijdgenoten tot klassieke en moderne muziek met rock-achtige invloeden en soul en blues, live gezongen door Joy Wielkens. Ook brengt Black Pencil eigen gecomponeerde muziek en soundscapes.

Lady+Lord MacBeth speelt tot en met 14 april in verschillende theaters in Nederland. Klik hier voor de gehele speellijst.