Responsive image

Anneke Blok

Na haar opleiding aan de Toneelschool Arnhem was Anneke Blok een van de vaste acteurs van het toneelgezelschap De Trust dat in 1989 werd opgericht (later Theatercompagnie). Hier speelde zij twintig jaar prachtige theaterrollen. In 1993 won Anneke de Colombina voor beste vrouwelijke bijdragende rol in twee stukken van Werner Schwab bij de Trust. In 1994 won zij de Theo d'Or, de toneelprijs voor beste vrouwelijke actrice, voor haar rol als Marietje in ‘Presidentes’.

Bij het grote publiek werd zij bekend door rollen in onder meer de films  ‘Alles is liefde’ en ‘Oorlogswinter’ en was zij te zien in o.a. de films 'Tiramisu', 'Alles Stroomt’, 'Wat is dan liefde' met Elise Schaap, ‘Quality Time' en ‘Niemand in de stad’. In 1989 kreeg ze haar eerste Gouden Kalf;  de speciale juryprijs voor haar rol in ‘Uw mening graag’. In 2008 ontving zij een Gouden Kalf voor beste actrice voor haar rol in het filmdrama ‘Tiramisu’ en in 2016 voor beste vrouwelijke bijrol in de speelfilm ‘De helleveeg’.

Op televisie was Anneke onder meer te zien in de series 'Petticoat', 'Smeris' en in telefilms als 'Coach', 'Bon Voyage' en 'Zomer zonder Mama'. Anneke speelde van 2014 tot 2019 de rol van Lilly Hoogstraten in 'Nieuwe Buren'. Tegelijkertijd was ze te zien als Hansje de moeder van Soof in twee televisieseries en in twee films over Soof. Najaar 2020 komt de allerlaatste speelfilm 'Soof 3' uit met Anneke als personage Hansje.

Anneke werkte eerder samen met Peer Wittenbols en Rob Ligthert en speelde in hun toneelstukken ‘Liefdeslied’ en ‘Winterbloemen’.

Speelde in