Responsive image

Matthijs IJgosse

Matthijs IJgosse studeerde in 2013 af aan de toneelschool in Arnhem. Hij speelde regelmatig bij Toneelgroep Oostpool, het NNT en Toneelschuur Producties, waar hij vaker samenwerkte met regisseurs Eline Arbo, Char Li Chung, Sarah Moeremans en Timothy de Gilde. Hij speelde eerder in vier regies van Olivier Diepenhorst: Smekelingen, Het leven is droom, Andromache en bij Suburbia Bedrog. Naast zijn freelance theaterwerk maakte hij jarenlang voorstellingen met zijn collectief Moeremans&Sons. 

Matthijs speelde in de internationale speelfilm A certain kind of silence, van de Tsjechische regisseur Michal Hogenauer, en had rollen in series als Zes dates en Suspicious Minds, Jos en Locked out. Hij is bekend van het televisieprogramma de Buitendienst, dat hij zes jaar lang presenteerde voor de NTR. 

Matthijs werkt ook regelmatig als regisseur en schrijver. Hij is vaste docent op de Arnhemse Toneelschool, regisseerde bij Theater Bellevue de voorstelling Hendrik IV, en hij werkt regelmatig samen met het aanstormende Collectief Blauwdruk. Hij regisseerde drie voorstellingen uit hun bejubelde Privilege-Trilogie, en Vrij van verzet, waarvoor hij ook de tekst schreef. 
 

Speelde in