Responsive image

Justus van Dillen

Justus van Dillen (1985) studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie in Maastricht. Sindsdien heeft hij bij vele theatergezelschappen gespeeld waaronder NTGent ('Edward II'), Het Toneel Speelt (‘Alexander'), Noord Nederlands Toneel ('Chatroom’ en ‘De Rovers’) en Het Vervolg (‘Mobiel’). Van 2009 tot en met 2012 speelde hij bij Het Zuidelijk Toneel (’Stand Up’, ‘Amora’, ‘Shakespeare’s Strandfeest’, ‘Mahagonny’, ‘Heilig Vuur’, ‘Dinner With Dad’ en ‘Julius Caesar') en haar dochtergezelschap Toneelgroep Cargo (‘Bloedjeuk’, ‘Gemaakt om te vergeten’, ‘Scheppingsdefect’ en ‘Contouren’). Sinds 2012 tot op heden speelt Justus als vaste gastacteur zowel bij Toneelschuur Producties (‘Dantons Dood’, 'Osama the Hero’, ‘Kwartet', ‘Jeanne’, ‘Smekelingen’, 'Don Carlos) als bij Het Nationale Toneel (‘Tasso’, ‘Polleke’ en 'Jeanne d'Arc') en 'Geen Paniek' van DeLaMar Producties.

Bij Suburbia speelde Justus de monoloog 'Judas' op locatie in De Groene Kathedraal (2015), 'Vijand van het Volk' (2016 en 2019), 'Troost & Zonen' (2018) en 'Bedrog (2019).

Ook speelde hij in de tv series 'JEUK!', 'Flikken', 'Rotterdam', 'Vechtershart', 'Flikken Maastricht' en 'CMC'. Momenteel is hij te zien in de nieuwe serie 'Dertigers' waarin hij de rol van Alexander speelt.

Speelde in