Responsive image

Laurens Joensen

Laurens Joensen (1978, Terneuzen) studeerde klassiek gitaar aan het Amsterdams conservatorium. In december 2001 won hij de publieksprijs op het Cameretten-festival. Hij is gitarist, componist, producer en singer-songwriter. Joensen (spreek uit: Jo – ensen) zingt niet alleen in het Nederlands maar ook in het Faröers zijn vadertaal.

Zijn moeder komt uit Zeeuws-Vlaanderen, zijn vader uit de Faröer eilanden, een groep eilanden onder IJsland. Na zijn studie gitaar vertrekt hij naar Amerika om zich onder te dompelen in de Amerikaanse muziekcultuur en ontwikkelt zich in stijlen als bluegrass, blues en gospel. Hij speelt gitaar, mandoline, banjo, viool en piano. Hij is een specialist in fingerpicking en slide gitaar. In zijn muziek klinken Scandinavische, Blues en Afrikaanse invloeden door. Zijn teksten zijn van verhalend, poëtisch, associatief tot droogkomisch en knettergek. Na zijn verblijf in Mali treedt hij ook op met Malinese blues met Faröerse teksten.

Hij is actief als gitarist, componist en producer. Vanuit zijn Studio Monde produceert hij de muziek van oa. Yentl en de Boer, podcasts en muziek voor film en theater.
 

Speelde in