Responsive image

We moeten iets met het landje

Theatervoorstelling 2023
Oerol | 9 t/m 17 juni
Schokland | 5 t/m 8 juli
Almere | 12 t/m 29 juli

Een familieruzie over de grote vragen van onze tijd

Een broer en zus hebben elkaar al jaren niet gezien. Nu is papa net begraven. Zij zijn de laatste uitlopers van de stamboom van een welgestelde familie. Na hen is er niets. Nu moet worden bepaald hoe hun rijkdom wordt verdeeld. Dus moeten zij iets met het landje.

Allebei hebben ze een eigen toekomstvisie voor het landje. Is de ruzie over de hectares een laatste stuiptrekking van hun familieband, of het begin van een nieuwe gezamenlijke werkelijkheid?

We moeten iets met het landje raakt met dialoog, zang en livemuziek de grote vragen van onze tijd: hoe gaan we om met de aarde? Hoe leven we samen? Komen we er nog uit met elkaar? Grappig en ontroerend, speels en magisch.

De voorstelling was één van de openingsvoorstellingen van het Oerol Festival (9 tot en met 17 juni). Daarna extra voorstellingen op Schokland van 5 tot en met 8 juli. In Almere is de voorstelling te zien van 12 tot en met 29 juli van woensdag tot en met zaterdag. Aanvang 21.30u. 

Responsive image

Simon Heijmans

Responsive image

Imke Smit

)

Schokland

Schokland werd onlangs als eerste Nederlandse erfgoed tot UNESCO Werelderfgoed benoemd

Het voormalige eiland en omgeving bevat een uitzonderlijke getuigenis van een culturele traditie vanaf de prehistorie overgaand in een cultuur van eilandbewoners, bedreigd door water en uiteindelijk geëvacueerd in 1859, tot aan de eerste bewoners op het vanuit de zee herwonnen gebied in 1942, die het nieuwe land hebben gecultiveerd en opgebouwd.


In Ens is de biologisch-dynamische boerderij Zonnegoed gevestigd van boer Joost van Strien. Hier is We moeten iets met het landje te zien in de idyllische omgeving van zijn prachtige boerderij! 

 

Adres: Oud Emmeloorderweg 34, 8307 RA Ens

Meer informatie via de website van Zonnegoed: www.zonnegoed.nl.

oerol

Oerol is het eigenzinnige jaarlijkse festival op het eiland Terschelling

Oerol werkt het jaar rond door aan het realiseren van hun idealen. In de kern is deze: telkens opnieuw een tijdelijke ideale samenleving opbouwen die een blijvend effect heeft op het erkennen van de kracht van kunst, en het zien van de schoonheid van het landschap en de mensen die het bewonen. Oerol staat voor een duurzame samenleving waarin iedereen mee kan doen.

We moeten iets met het landje was één van de openingsvoorstellingen van het Oerol Festival en ging op Oerol in premiere. De voorstelling was hier binnen een half uur uitverkocht.

Meer informatie via de website van Oerol: www.oerol.nl.

Pers & Media

Simon te gast in Volgspot, radio 5 |  Luister hier terug

Theaterkrant magazine | met Simon Heijmans over Oerol
"Het was liefde op het eerste gezicht, de plek waar Simon Heijmans voor Suburbia tijdens Oerol de voorstelling 'We moeten iets met het landje' gaat maken."

Theaterkrant.nl | Simon Heijmans geeft klassiek familliedrama een curieuze wending
 "Werkelijk prachtig gezongen lied door Imke Smit, wat eigenlijk al reden genoeg is om de voorstelling te bezoeken." 
 "De voorstelling ontwikkelt zich tot een prettig meerduidig en ongrijpbaar werk." 

Volkskrant | De enige echte hoofdrolspeler op Oerol is en blijft toch de natuur
“‘We moeten iets met het landje’ begint als een polderversie van de Amerikaanse tv-serie Succession. Publiek en spelers verzamelen op dit landje en zijn getuige van vreemde krachten, als het landje zelf ook een stem blijkt te hebben.”

NRC ●●●●

"De acteurs maken er een fijn bijterige dialoog van, waarbij het idealisme van de zus hard botst op het pragmatisme van de broer. Met veel flair tekent Imke Smit scherp de ongrijpbare zus.Een surrealistische wending in het verhaal komt als geroepen. Als de broer door een botsing de weg kwijt lijkt, levert dat een ander mens en een komisch intermezzo op. Visueel is deze voorstelling erg pakkend."  

TOEGANSPRIJZEN

Heb je We moeten iets met het landje gemist op Oerol? We spelen EXTRA voorstellingen op Schokland en in Almere.

Schokland
Bio-dynamische boerderij Zonnegoed in Ens, Schokland van woensdag 5 tot en met zaterdag 8 juli. Aanvang 21.30u. Prijzen bij Zonnegoed: € 20,00. UITVERKOCHT

Almere
Stadslandgoed De Kemphaan van 12 tot en met 29 juli van woensdag tot en met zaterdag. Aanvang 21.30u.

Bezoekers verzamelen zich bij Stad & Natuur, Kemphaanstraat 1, 1358 AD Almere.
Vanaf daar wandelen we gezamenlijk naar de speelplek.

Prijzen in Almere: € 17,50 (woe, do) en € 19,50 (vrij, za)
Studenten en jongeren tot 27 jaar: € 15,00 (woe, do) en € 17,50 (vrij, za)

Voorkom teleurstellingen en bestel hieronder nú je kaarten! 

Almere

Stadslandgoed De Kemphaan is opgezet als een kasteellandgoed. Om de ‘burcht’ (café-restaurant en bierbrouwerij) liggen water, tuinen, landerijen, een imkerij én de stadsboerderij. Natuur en cultuur komen hier samen in activiteiten georganiseerd door onder meer Stad & Natuur en Staatsbosbeheer.

Aanvang
Om uiterlijk 21.30 uur verzamelen we ons voor het bezoekerscentrum van Stad & Natuur op Stadslandgoed De Kemphaan (Kemphaanstraat 1, Almere). 
Vanaf Stad & Natuur lopen we naar de speelplek op De Kemphaan. 

Voor aanvang van de voorstelling is er geen bar of WC. Houdt hier rekening mee bij de aankomsttijd. 
Eerder dan 21.15 uur aankomen is daarom niet wenselijk.

De voorstelling duurt circa 75 minuten.

Tijdens de voorstelling
De tribune bevindt zich in de open lucht en is niet overdekt. Het is verstandig om de weersverwachting te controleren en uw kledingkeuze hierop aan te passen. Houd er ook rekening mee dat het in de avond kan afkoelen.

Bar
De bar van Stadsboerderij Almere is na afloop van de voorstelling geopend voor bezoekers van We moeten iets met het landje. Je bent hier na afloop van de voorstelling welkom voor een drankje!

Adres navigatie
Stad & Natuur
op Stadslandgoed De Kemphaan
Kemphaanstraat 1
1358 AG Almere

Graag parkeren langs de Kemphaanstraat (gratis)

Bestel hieronder je kaarten!

Kaarten


July

29

We moeten iets met het landje - Almere

Aanvang: 21:30 uur

kaarten