Responsive image

Nazanin Taheri

Nazanin werd in 2009 toegelaten op de toneelscholen in zowel Amsterdam, Maastricht en Arnhem. Zij koos er voor Arnhem te gaan doen. Daar slaagde zij in 2013.

In 2012 richtte zij haar eigen theatercollectief op: Moeremans&Sons. Ook speelde zij bij oa Mighty Society (seizoen 12/13) in regie van Eric de Vroedt en in 2013 in Chrashtest Ibsen bij NNT in regie van Sarah Moeremans. Verder was zij onder meer te zien op toneel in De meisjes van de kapsalon van de Artiestenfabriek (2016),  F*ck the Police in regie van Raymi Sambo (2017), De Oresteia in regie van Theu Boermans bij Het Nationale Theater (2018), Drie Zusters van Koos Terpstra en Eet je bord maar leeg van De Toneelmakerij door Paul Knieriem (2019-2020)

Nazanin speelde gastrollen in Flikken Maastricht, Bureau Raampoort, Vechtershart, Zwarte Tulp, Spangas, Papadag en de Nickelodeon serie Op weg naar Pakjesavond. Ook speelde ze in Wonderland, een korte film geregisseerd door Parisa Yousef Doust.

In 2015 werkt Nazanin voor Stichting de Vrolijkheid en richt ze Theatergroep IND ( In Nederland Dromen) op, waarin ze met jongeren uit verschillende asielzoekerscentra theater maakt.

Op dit moment is Nazanin aan het repeteren voor Antigone bij de Toneelschuur in Haarlem en zal ze daarnaast ook in in de voorstelling Radio Walvis van Schippers&VanGucht spelen
 

Speelde in