Responsive image

Noortje Braat

Noortje Braat (1980) creëert muziek, teksten en hedendaags muziektheater. Als violist en/of zangeres was zij recentelijk onder meer te horen in Koerikoeloem van Miranda Driessen, de Mattheus Passion van Egon Kracht, Nachtvisie door de Kunstambassadeurs en concerten van Couleur Locale. Met elektrisch gitarist Wiek Hijmans speelt en zingt ze Op de Jakobsladder, een bezinningsconcert. Ook is zij actief betrokken bij het nieuwe FlevoEnsemble, bestaande uit Flevolandse, professionele musici. Haar repertoire reikt van Bach tot Nina Hagen.

Noortje volgde vanaf haar negende de Vooropleiding viool aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde Compositie aan het Utrechts Conservatorium. Ze deed de opleiding tot theatermaker aan de Amsterdamse Theateracademie en rondde haar Bachelor af in de Nederlandse Taal & Cultuur aan de UvA. Noortje was regieassistent bij meerdere producties van Holland Opera, en van muziektheaterregisseurs als David Prins, Marcel Sijm en Marc Pantus.

Zij componeerde de Maria Magdalena Passie, maakte al in 2016 een kleinkunstvoorstelling over de transitietijd waar we in zitten (Het zal eens Tijd worden! – met Egon Kracht) en schreef en regisseerde de muziektheatervoorstelling Twee werelden bewoon ik. Sinds 2012 is Noortje dirigent van een enthousiast amateurorkest in De Bilt: Samuze.

Daarnaast bouwt zij samen met haar man een huis van restmaterialen in Almere-Oosterwold.
 

Speelde in