Responsive image

Carnage

Een gemene komedie over beschaafde mensen

Twee elfjarige jongens zijn aan het vechten op het schoolplein. De een slaat met een stok, de ander verliest twee snijtanden. De ouders komen samen en bespreken de kwestie, zoals beschaafde mensen dat doen. Maar wat begint als een beleefde ontmoeting tussen tolerante, verstandige mensen, compleet met espresso en clafoutis (taart), ontaardt in een gevecht waar de ouders hun kinderen overtreffen. 

De Franse auteur Yasmina Reza is een meester in het schrijven van scherpe dialogen. “Alle personages in mijn werk zijn welopgevoede mensen, die met elkaar afgesproken hebben zich te gedragen. Maar ze zijn tegelijkertijd zo impulsief dat het hen niet lukt om zich aan die afspraak te houden. Ze ontsporen tegen hun wil en zien het gebeuren. Het laklaagje van de beschaving, die ons behoedt voor verruwing, is zo verontrustend dun dat het elk moment kan barsten.”

Reza krijgt in juni 2024 de Prix Mondial Cino Del Duca uitgereikt voor haar gehele oeuvre. Deze literatuurprijs is na de Nobelprijs de meest prestigieuze literaire prijs ter wereld.

Carnage, ook bekend onder de originele titel De God van de slachting, is wereldwijd een vaak gespeeld stuk, geliefd bij regisseurs, acteurs én publiek. Roman Polanski verfilmde het stuk in 2011 tot de succesvolle speelfilm Carnage.

Carnage is te zien van 19 juni t/m 28 juli op de Stadsboerderij Almere.   

Responsive image

Hanne Arendzen

Responsive image

Ali Ben Horsting

Responsive image

Kirsten Mulder

Responsive image

Chiem Vreeken

)

Stadsboerderij

De Stadsboerderij Almere is een biodynamisch bedrijf met akkerbouw, groenteteelt en koeien, en met ruimte voor kunst en cultuur.

De Stadsboerderij heeft twee erven. Het oudste erf ligt sinds 1996 op Stadslandgoed De Kemphaan.

Op de Stadsboerderij kunnen mensen uit de stad kennis maken met (biologische) landbouw en meegenieten van het boerenbedrijf. De stad Almere profiteert van een milieuvriendelijk, duurzaam beheer van haar groene ruimte. De stadsboeren van Almere zijn Tineke van den Berg en Tom Saat. 

Stadslandgoed De Kemphaan is opgezet als een kasteellandgoed. Om de ‘burcht’ (café-restaurant en bierbrouwerij) liggen water, tuinen, landerijen, een imkerij én de stadsboerderij. Natuur en cultuur komen hier samen in activiteiten georganiseerd door onder meer Stad & Natuur en Staatsbosbeheer.

De jaarlijkse zomervoorstelling van Suburbia is een complete avond uit op de Stadsboerderij Almere op Stadslandgoed De Kemphaan. Toegankelijk, grappig en ontroerend locatietheater. Moderne en herkenbare klassiekers, gespeeld door sterke acteursensembles. En dat alles heerlijk in de openlucht tijdens een zwoele zomeravond op het erf van de Stadsboerderij. Tijdens de zomervoorstelling en het diner vooraf zit het publiek buiten, maar wel overdekt in de grote open schuur.

Diner

Voor aanvang van de voorstelling kookt Jim Groot een heerlijk driegangendiner.

Jim Groot bereidt in de keuken van de Stadsboerderij het driegangendiner Zomerweelde, met uitsluitend biologische, lokale en seizoensgebonden groenten en producten van de beste kwaliteit. Jim doet zijn inkopen onder meer op de Boerenmarkt van Stadsboerderij Almere.

De basis van het diner is een plantaardig driegangenmenu met heerlijke, verse en afwisselende smaken en texturen. Als bijgerecht kan je mals rundvlees bijbestellen, direct afkomstig van de biologisch dynamische Stadsboerderij Almere.

Bestellen
Je kunt tot 24 uur van tevoren het diner bestellen. Prijzen: € 30,00 (plantaardig diner) en € 7,50 voor het vlees, als bijgerecht.

Voedselallergieën en -intoleranties
Heb je voedselallergieën of voedselintoleranties? Geef het aan ons door en onze kok kan hier rekening mee houden. Graag wel minimaal 24 uur van tevoren aan ons laten weten SVP. Je kunt een mail sturen aan kaartverkoop@suburbia.nl o.v.v. je naam en datum van je bestelling.

info

Carnage is te zien op de Stadsboerderij Almere (op Stadslandgoed De Kemphaan) van 19 juni tot en met 28 juli 2024. 

Speeldagen: 
Van woensdag tot en met zondag (behalve 22 juni)
Aanvang diner: 18.30 uur.
Aanvang voorstelling wo-za: 20.30 uur. 
Aanvang voorstelling zondag (behalve op 23 juni): 15.00 uur (geen diner).

Première (besloten) zondag 23 juni om 20.30u

Prijzen*
Kaarten woensdag, donderdag: € 28,00
Kaarten vrijdag, zaterdag, zondag: € 30,00
Kortingskaart studenten/jongeren <21jr (alle dagen): € 17,50

*prijzen zijn niet verhoogd t.o.v. vorig jaar!!  

Adres
Navigeer naar: Kemphaanlaan, Almere. Eenmaal aangekomen op De Kemphaan volg je de gele borden naar de parkeerplaatsen en de locatie op de Stadsboerderij.
Er is géén parkeergelegenheid op of bij de Stadsboerderij!

Toegankelijkheid
De voorstelling is toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Wel gelieve van tevoren laten weten via kaartverkoop@suburbia.nl. Wij nemen dan contact met je op.
De voorstelling en diner zijn in de openlucht maar bezoekers zitten overdekt.

Contact
Heb je vragen? Stuur dan een mail aan: kaartverkoop@suburbia.nl of bel / app met de kassatelefoon (06-24 22 22 38) of kantoortelefooon (036 844 81 48), bereikbaar onder kantoortijden.

MENU

VOORGERECHT

 • Lupine-kikkererwt hummus met verse en gefermenteerde crudité,
  geserveerd met brood van Bakker Jelmer

HOOFDGERECHT

 • Geplette Flevo aardappels uit de oven met vegan mayo
 • Wisselende lokale groentegerechten uit het seizoen, zoals:
  Geroosterde bloemkool met komijn en citroen
  Geroosterde venkel met karwijzaad
  Sous vide bietjes met balsamico
  Geroosterde paarse wortels

   
 • Wisselende peulvrucht gerechten, zoals: 
  Vergeten Bonen salade
  Witte bonen met citroen en knoflook
  Tuinbonen, doperwt- en munt salade

   
 • Frisse groene salade uit tuinen van Warmonderhof met wildpluk elementen van de Kemphaan 
   
 • Bijgerecht (optioneel)
  Vleesgerecht wisselt tussen rosbief en rollade uit de sous vide, net wat vers op voorraad is bij de Stadsboerderij

NAGERECHT
Het toetje blijft nog even een verrassing!

Inleidingen

De Suburbia zomervoorstelling is ook op de zondagmiddagen te zien! Voorafgaand aan de matineevoorstellingen kom je meer te weten over de plek van de voorstelling, de biologisch-dynamische Stadsboerderij Almere én over duurzaam groenten verbouwen én eten. 

Kom ook naar één van de (boeren)praatjes in de appelboomgaard op het erf van de stadsboerderij!
Elke zondag is er een andere, gratis toegankelijke inleiding! Aanvang 14.00u.

Hoe ontwerp je een decor en licht? | 30 juni 
Suburbia lichtontwerper Neal Groot: hoe ontwerp je een decor en licht op de Stadsboerderij? Wat kom je op locatie allemaal tegen ten opzichte van een ‘gewoon’ theater? Aanvang: 14.00 u.

Over mensen, dieren en biodynamisch boeren | 7 (Tineke) & 14 juli (Tom)
Stadsboeren Tom Saat en Tineke van den Berg zijn biodynamische boeren, bekend van Stadsboerderij Almere op Stadslandgoed De Kemphaan en de Vliervelden in Oosterwold. Tineke zal vertellen over de biodynamische landbouw, dat in 2024 precies 100 jaar bestaat (op 7 juli). Tom geeft alvast een voorproefje van zijn onderzoek en nieuwe boek over de relatie tussen mens en dier (14 juli). Aanvang: 14.00 u.Workshop met ecoloog en kok Jim Groot | 21 juli 
Fermenteren van groente is een lekkere en makkelijke manier om de houdbaarheid van voedsel te verlengen Jim wil door middel van (h)eerlijk eten de verbinding tussen mens en ecosysteem versterken. Hiervoor gebruikt hij micro-organismen die helpen bij het natuurlijke proces van fermentatie. Op natuurlijke wijze maak je zo voedsel lang houdbaar en de micro-organismen zijn ook nog eens gezond voor de darmflora. Aanvang: 13.30u.Boerendochter Roos Saat: over de toekomst van de landbouw en natuur | 28 juli 
Zo moeder (en vader); zo dochter. Roos Saat is dochter van de Almeerse stadsboeren Tom en Tineke. Geboren en getogen op de Stadsboerderij Almere weet Roos uit eigen ervaring dat biodynamische landbouw een oplossing kan zijn voor veel klimaatproblemen. Daarom strijdt ze als klimaatactivist voor een radicale omslag in de landbouw en is zelf biologisch-dynamische boerin. Aanvang: 14.00 u.De toegang tot de inleidingen is gratis. Reserveer wel graag een plekje. Bestel je voorstellingskaart(en) voor een van de zondagen en reserveer tijdens het bestelproces je plaats.

Kaarten


July

24

Voorstelling - UITVERKOCHT

Aanvang: 20:30 uur

kaarten
25

Voorstelling - LAATSTE KAARTEN

Aanvang: 20:30 uur

kaarten
26

Voorstelling - LAATSTE KAARTEN

Aanvang: 20:30 uur

kaarten
27

Voorstelling - UITVERKOCHT

Aanvang: 20:30 uur

kaarten
28

Voorstelling - LAATSTE KAARTEN

Aanvang: 15:00 uur

kaarten