Responsive image

Desperado

WEGENS SUCCES VERLENGD TOT EN MET 18 JULI!

Vier cowboys in de polder

Vier vrienden komen elke zaterdagmiddag samen in hun clubhonk. Harrie, Leo, Robin en Bert verkleden zich als cowboys en wanen zich even vier helden uit het Wilde Westen. Ruwe, goudeerlijke kerels die respect afdwingen en voor elkaar door het vuur gaan.

Maar in het dagelijkse leven voelen ze zich onbegrepen en tekortgedaan. Op hun werk en door hun  vrouwen. Verongelijkt zoeken ze steun bij elkaar tegen de oneerlijke grote boze buitenwereld.

“Wij kunnen toch zeker wat...
kijk als je nou niks kunt, maar wij kunnen toch wat, dus dan pik je dit toch niet
dit is toch niet waar je van droomde
want ik heb toch ’n droom”

Desperado is briljant geouwehoer van vier mannen met kleine hartjes. Zwartgallig maar onweerstaanbaar geestig, geschreven door Ton Kas (tv show Promenade) en Willem de Wolf, ook wel bekend als het duo Kas & de Wolf. In de jaren negentig werd Desperado in Nederland geschreven en gespeeld. In Vlaanderen was dit stuk met succes 5 jaar te zien bij het Toneelhuis. Maar niet meer in Nederland. Tot nu. Tot deze zomer. Wij spelen 25 jaar later deze hilarische en tragische komedie opnieuw in Nederland, buiten, op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere.

Desperado is nog te zien tot en met 18 juli. Er is een zeer beperkt aantal kaarten. Bestel meteen je kaarten om teleurstellingen te voorkomen.

Responsive image

Ali Ben Horsting

Responsive image

Fahd Larhzaoui

Responsive image

Iwan Walhain

Responsive image

Titus Boonstra

)

Pers en media

"Desperado, over vier witte, boze, machteloze mannen, heeft een tijdloze aantrekkingskracht." ★★★★☆ Volkskrant

"Desperado is vermakelijk én ontroerend." Parool

"Desperado is een intiem, tragikomisch verhaal over mannenvriendschap." ★★★☆☆ Telegraaf 

"Titus Boonstra en Ali Ben Horsting voorzien met subtiel spel de onnadrukkelijke dialoog van lading. Regisseur Albert Lubbers kiest aanvankelijk voor grote onderlinge afstand, maar laat het viertal op een kluitje op de chesterfield eindigen: gesterkt door elkaar, nemen ze nog maar eens een slok bier: 'Wat wij niet allemaal kunnen, man.' " ★★★☆☆  NRC Handelsblad

"Stadse revolverhelden" interview met Albert Lubbers en Willem de Wolf in Theatermagazine Scènes

"Suburbia eindelijk weer op de planken" - tv-item Omroep Flevoland

"Veertig banken" - tv-item Omroep Flevoland

De Kemphaan

Een bezoeker zei ooit: "Sprookjes bestaan. Ze gebeuren gewoon, in Almere, op De Kemphaan.” 

Stadslandgoed De Kemphaan is opgezet als een kasteellandgoed. Om de ‘burcht’ (café-restaurant en bierbrouwerij) liggen water, tuinen, landerijen, de stadsboerderij en een imkerij. Natuur en cultuur komen hier samen in activiteiten georganiseerd door onder meer Stad & Natuur en Staatsbosbeheer.

We spelen dit jaar op het erf van Tom & Tinkeke, de stadboeren van Stadsboerderij Almere! De ontvangst en kassa zijn ook op de Stadsboerderij; in de open schuur. Lekker in de open lucht, maar je zit wel overdekt.

Al meer dan tien jaar bewijst Theatergroep Suburbia een ijzersterke formule te hebben gevonden met de jaarlijkse zomervoorstelling op De Kemphaan. Toegankelijk, grappig en ontroerend locatietheater. Moderne en herkenbare klassiekers, gespeeld door sterke acteursensembles. En dat alles heerlijk buiten tijdens een zwoele zomeravond in de prachtige natuur van De Kemphaan.

ROUTE

Route naar Stadslandgoed de Kemphaan
- A1/A6: Afslag 5 Almere Stad, hierna richting Zeewolde/Utrecht (N305), na ca. 2 km afslag Kemphaan (links).
- A27: Afslag 36 Almere Haven, hierna richting Almere Stad (N305), na ca. 5 km afslag Kemphaan (rechts).
- Navigatie: Kemphaanpad leidt naar het Stadslandgoed.

Zodra je het landgoed oprijdt, volg je de Suburbia borden naar de parkeerplaats. Minder validen kunnen met de auto worden afgezet bij de boerderij.

Openbaar vervoer
Vanaf Almere CS rijden bussen naar De Kemphaan. Stap uit bij bushalte De Kemphaan op de Waterlandseweg. Trapje af en linksonder de tunnel door het Stevenspad op, rechtdoor lopen, de Stadsboerderij is aan je rechterhand. Circa 7 min. lopen. Raadpleeg www.9292.nl voor jouw route.

Kom op de fiets!
Maak er een mooie en duurzame avond  van en kom op de fiets! Vanaf huis, of pak een OV fiets vanaf NS station Almere Centrum. Een heerlijke fietstocht door het bos leidt je naar De Kemphaan. Plan je fietsroute via Fietsrouteplanner.

Tijden & prijzen

Woensdag t/m zaterdag
Aanvang voorstelling 20.30u.

De voorstelling duurt ongeveer een uur en een kwartier.

Zondag
Aanvang voorstelling 15.00u.

Prijzen
Toegangskaarten woensdag, donderdag € 27,00 (student € 22,00)
Toegangskaarten vrijdag, zaterdag, zondag € 29,50  (student € 24,50)

Je kunt in het bestelmenu apart kaarten kiezen voor regulier of studententarief.

Diner

De zomervoorstelling is een compleet avondje uit op de Stadsboerderij. Voorafgaand van de voorstelling kun je genieten van een heerlijk tweegangendiner. Aafke Buringh van de Zusjes van Dijk kookt dit jaar het diner met zoveel mogelijk biologische streekproducten. Het vlees is natuurlijk afkomstig van de Stadsboerderij!

Je kunt tot 24 uur van tevoren het diner bestellen. 

Aanvang tussen 18.30 en 19.00 uur (inloop)
Prijs € 21,50
Vega Er is ook een vega menu. 
Zondag is géén diner.

Heb je voedselallergieën of voedseltaboes? Stuur een mail naar kaartverkoop@theatergroepsuburbia.nl. Wij helpen je graag verder!

Line dance workshop

Elke zaterdagavond om 19.30 uur geeft danslerares Silvia Servais een line dance workshop aan bezoekers om alvast in de sfeer van de voorstelling te komen. De toegang is gratis, wel graag vooraf je plaats reserveren!

FAQ_

Is voor mijn bezoek een coronatest vereist?
Nee, dit hoeft niet. De zomervoorstelling van Suburbia is toegankelijk voor een zeer beperkt aantal bezoekers waardoor wij geen coronatoegangsbewijzen vragen. Wij volgen wel strikt de coronamaatregelen door de anderhalve meter te waarborgen zowel, voorafgaand, tijdens als na afloop van de voorstelling. 

Zit het publiek op anderhalve meter afstand van elkaar?
Ja. Het publiek zit op tweezitsbanken die anderhalve meter uit elkaar staan. Op een bank zitten alleen bezoekers uit hetzelfde huishouden. Kom je alleen? Je krijgt een eigen zitplek, ook op anderhalve meter afstand van de andere banken.

Waar precies wordt de voorstelling gespeeld op het terrein?
Je wordt door onze Publieksbegeleider ter plaatse ingelicht. We vragen je eerst naar de kassa te komen in de open schuur van de Stadsboerderij Almere. Hier wordt je verder geholpen en begeleid naar de speelplek. Het is dus niet de bedoeling dat je gaat rondzwerven over het terrein van de Stadsboerderij!

Moet ik buiten bij de kassa, restaurant en bar ook anderhalve meter afstand houden?
Suburbia houdt zich strikt aan de coronamaatregelen. Wij verzoeken bezoekers altijd anderhalve meter van elkaar te houden en van het Suburbia personeel. Dus ook buiten in de open schuur bij de bar, kassa en restaurant.

Moet ik een mondkapje dragen?
Wanneer je loopt graag een mondkapje dragen. Zodra je gaat zitten voor het diner of de voorstelling kun je deze afdoen. Vanaf 26 juni is het mondkapje niet meer verplicht.

Is de bar geopend?
Ja. M.i.v. de nieuwe versoepelingen vanaf 26 juni is de bar óók geopend na afloop van de voorstelling.

Is er zondag ook een diner?
Nee, we serveren het tweegangendiner van woensdag tot en met zaterdag. Inloop tussen 18.30 en 19.00 uur.

Ik heb een voedselallergie of voedseltaboe!
Geef het aan ons door via kaartverkoop@theatergroepsuburbia.nl. We helpen je graag verder.

Vanaf welke leeftijd is Desperado geschikt?
Voor 14 jaar en ouder.

Wat is het telefoonnummer van de kassa?
06 - 24 22 22 38. Je kunt appen of bellen van woensdag tot en met zaterdag van 15.00 tot 20.30 uur. Zondags van 12.00 tot 17.00 uur.

Kaarten

Behoor je tot één huishouden? Dan kun je één bestelling maken en kan je naast elkaar zitten op minder dan anderhalve meter.
Behoor je niet tot één huishouden? Bestel dan apart je kaarten.


July

16

Desperado - LAATSTE KAARTEN

Aanvang: 20:30 uur

kaarten
17

Desperado - UITVERKOCHT

Aanvang: 20:30 uur

kaarten
18

Desperado - LAATSTE KAARTEN

Aanvang: 15:00 uur

kaarten