Responsive image

Roelof Pothuis

Roelof studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten waar hij zich specialiseerde in licht en later decor ontwerp. In 2013 richtte hij samen met acteurs van de kleinkunst academie het gezelschap De Hollanders op waarmee hij o.a. voorstellingen maakte met Arnon Grunberg, Arthur Japin en Erik de Jong (alias Spinvis) onder regie van Gerardjan Rijnders. Ook assisteerde Roelof, Rieks Swarte bij de productie "To be or not to be" van het Zuidelijk Toneel.

Ontwierp diverse locatie voorstellingen voor Opera2Day en maakte verschillende kleine zaalvoorstellingen met Thijs Prein; een dialoog tussen beeld en spel. Daarnaast is Roelof onderdeel van het nieuwe muziek gezelschap I/O en maakt zo voorstellingen voor het Muziekgebouw aan het IJ Nieuw Ensemble en Het Orgelpark.

Voor Suburbia maakte hij eerder het lichtontwerp voor Eerste liefde, Hebriana, Ploegen en Judas. Momenteel in productie; de nieuwe muziek productie I/Orgel, Nachtvlucht, en Oost West voor Kat op 't spek. Kijk voor meer informatie op de website van Roelof Pothuis.

Speelde in