Responsive image

De inspecteur en het dode meisje

De bejubelde zomerhit van 2018: de Engelse detective ‘De inspecteur en het dode meisje’, een vertaling van de klassieker ‘An inspector calls’ van J.B. Priestley. De jaarlijkse zomervoorstelling van Suburbia is een complete avond uit op Stadslandgoed De Kemphaan.

Engeland, 1912. Als inspecteur Goole aanbelt bij het huis van de welvarende familie Birling, betekent dat het abrupte einde van een verlovingsfeest. Goole onderzoekt de zelfmoord van een jonge vrouw, Eva Smith. Goole ondervraagt alle aanwezigen en ontrafelt zo stap voor stap hun geheimen. Zijn zij schuldig aan de dood van de jonge vrouw?

‘De inspecteur en het dode meisje’ is een detective over schuld, schaamte en sociale ongelijkheid. Een scherp familieportret tegen de achtergrond van de Engelse klassenmaatschappij aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Het toneelstuk van J.B. Priestley is een klassieker in Engeland die meermalen is verfilmd en de afgelopen jaren een ‘revival’ in de Engelse theaters kent.

Was te zien van 20 juni t/m 29 juli 2018. De première vond plaats op 29 juni.

Responsive image

Wouter Van Lierde

Responsive image

Dic van Duin

Responsive image

Marie-Christine de Both

Responsive image

Julia Akkermans

Responsive image

David Lucieer

Responsive image

Victor IJdens

Responsive image

Shantay Stern

)

Locatie

Stadslandgoed De Kemphaan

Met de auto

 • Navigeer naar: Kemphaanstraat 1, 1358 AC Almere
 • Bekijk voor je bezoek de actuele verkeerssituatie op www.vananaarbeter.nl, er zijn vaak werkzaamheden aan de A6 en A1.
 • Zodra je het landgoed oprijdt, zie je de parkeerplaats en volg je te voet de Suburbia bordjes naar de stadsboerderij
 • Er is gratis parkeergelegenheid.

Met openbaar vervoer

 • Vanaf Almere CS rijden bussen naar De Kemphaan. Raadpleeg hiervoor www.9292.nl
 • Vanaf de bushalte de weg oversteken via de trap in de voetgangerstunnel. Daarna De Kemphaan oplopen. Na ongeveer 5 minuten lopen ligt de Stadsboerderij aan je rechterhand.

Diner

Van woensdag t/m zaterdag verzorgen wij om 18.30u een driegangendiner, geïnspireerd op de Engelse keuken. Je dineert aan lange tafels in de open schuur van de Stadsboerderij Almere. We bereiden zo veel mogelijk biologische streekproducten en het vlees komt rechtstreeks van de Stadsboerderij. Natuurlijk kun je ook voor een vegetarisch menu kiezen. Je kunt tot uiterlijk één dag van te voren het diner bestellen.

Picnic basket op zondag
Zin in een Engelse picknick? Bestel dan de picnic basket voor een lazy Sunday op het landgoed, voor aanvang van het zondagmatinee. De mand dien je uiterlijk een dag van tevoren te bestellen. Op zondag haal je tussen 13.30u tot 14.15u de mand aan de kassa af. Graag uiterlijk 14.45u de mand retourneren.

 • Aanvang woensdag t/m zaterdag: 18.30u
 • Zondag 1 juli géén diner
 • Picnic basket alleen op zondagen. Ophalen bij de bar om 13.30u tot uiterlijk 14.15u. Na de picnic graag de mand weer retourneren.
 • Het driegangendiner en de picnic basket kun je tot uiterlijk één dag van tevoren bestellen
 • Kosteloze annulering van het diner en de picnic basket kan tot 24 uur van tevoren. Daarna zijn wij genoodzaakt de kosten in rekening te brengen.

Drankjes
Dit jaar kun je geen drankkaarten bestellen. Drank is verkrijgbaar aan de bar (contant en pin betalen). Zoals ieder jaar schenken wij speciaalwijnen van de Wijnkelder Almere en bier van de Bierbrouwerij De Kemphaan Almere.

Media

Theatergroep Suburbia blaast een vergeten toneelstuk nieuw leven in (4 sterren). Regisseur Albert Lubbers en zijn spelers leveren een sterk gespeelde en fraai vormgegeven vertolking van J.B. Priestleys klassieker." **** Volkskrant, 3 juli 2018

"Degelijk vakwerk in verrassend plot", **** Scenes, 30 juni 2018

"Er wordt prima geacteerd in de regie van Albert Lubbers, vooral als Wouter van Lierde als inspecteur zijn entree heeft gemaakt en het stuk op stoom komt.'", Parool, 2 juli 2018

"In de regie van Albert Lubbers blijft vooral de oudere generatie -lekker pompeus gespeeld door Dic van Duin en Marie-Christine de Both - z'n handen koppig wassen in onschuld. Dat hun kroost meer oog heeft voor de ellende van anderen, schept daarbij in deze toegankelijke voorstelling zelfs nu nog hoop." *** 1/2 * De Telegraaf

"Verouderde upperclass, maar nog altijd leuk", HDC Media, 2 juli 2018

VPRO, Nooit Meer Slapen - Interview met David Lucieer - 19 juni 2018

Scenes Theatermagazine - Interview met Albert Lubbers, juni 2018

Omroep Flevoland - Interview met Dic van Duin en Victor IJdens - 22 juni 2018