De inspecteur en het dode meisje
Inhoud Acteurs DINER EXTRA ROUTE

De inspecteur en het dode meisje

Theatergroep Suburbia speelt deze zomer de detective ‘De inspecteur en het dode meisje’, een vertaling van de Engelse klassieker ‘An inspector calls’ van J.B. Priestley. De jaarlijkse zomervoorstelling van Suburbia is een complete avond uit op Stadslandgoed De Kemphaan met voorafgaand een uitgebreid randprogramma en driegangendiner.

Engeland, 1912. Als inspecteur Goole aanbelt bij het huis van de welvarende familie Birling, betekent dat het abrupte einde van een verlovingsfeest. Goole onderzoekt de zelfmoord van Eva Smith, een jonge vrouw aan de onderkant van de maatschappelijke ladder. Goole ondervraagt alle aanwezigen en ontrafelt zo stap voor stap hun geheimen. Zijn zij schuldig aan de dood van de jonge vrouw?

‘De inspecteur en het dode meisje’ is een detective over schuld, schaamte en sociale ongelijkheid. Een scherp familieportret tegen de achtergrond van de Engelse klassenmaatschappij aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Het toneelstuk van J.B. Priestley is een klassieker in Engeland die meermalen verfilmd werd en de afgelopen jaren een ‘revival’ in de Engelse theaters kende.

Te zien van 20 juni t/m 29 juli. Van woensdag t/m zaterdag om 20.30u en zondag om 15.00u (behalve zondag 1 juli). Première 29 juni.

DE KAARTVERKOOP OPENT 1 MEI!

Klik hier voor persinformatie over De inspecteur en het dode meisje

Voorafgaand aan de voorstelling verzorgen wij een driegangendiner, geïnspireerd op de Engelse keuken. U dineert aan lange tafels in de open schuur van de Stadsboerderij Almere. We bereiden zo veel mogelijk biologische streekproducten en het vlees komt rechtstreeks van de Stadsboerderij. Natuurlijk kunt u ook voor een vegetarisch menu kiezen.

Of heeft u zin in een Engelse picknick? Bestel dan de Engelse Picnic Basket voor een lazy Sunday en strijk neer op het landgoed voor aanvang van de zondagmatinee.

 • Aanvang woensdag t/m zaterdag: 18.30u
 • Zondag 1 juli géén diner
 • Picnic basket alleen op zondagen. Ophalen bij de bar om 13.30u tot uiterlijk 14.30u. Na de picnic brengt u de mand weer terug.
 • U dient het driegangendiner en de picnic basket minimaal een dag van tevoren te bestellen
 • Kosteloze annulering van het diner en de picnic basket kan tot 24 uur van tevoren. Daarna zijn wij genoodzaakt de kosten in rekening te brengen.

Drankjes
Dit jaar kunt u geen drankkaarten bestellen. Drank is verkrijgbaar aan de bar (contant en pin betalen). Zoals ieder jaar schenken wij speciaalwijnen van de Wijnkelder Almere en bier van de Bierbrouwerij De Kemphaan Almere.

Voorafgaand aan de zomervoorstelling onder meer inleidingen door vertaler Chiara Tissen, een workshop door de Almeerse thriller schrijver Ilse Ruijters, wandelingen met Staatsbosbeheer over het landgoed en een bierproeverij van Bierbrouwerij De Kemphaan.

Stadslandgoed De Kemphaan

Met de auto

 • Navigeer naar: Kemphaanstraat 1, 1358 AC Almere
 • Bekijk voor je bezoek de actuele verkeerssituatie op www.vananaarbeter.nl, er zijn vaak werkzaamheden aan de A6 en A1.
 • Zodra u het landgoed oprijdt, ziet u de parkeerplaats en volgt u te voet de gele bordjes naar de stadsboerderij
 • Er is gratis parkeergelegenheid.

Met openbaar vervoer

 • Vanaf Almere CS rijden bussen naar De Kemphaan. Raadpleeg hiervoor www.9292.nl
 • Vanaf de bushalte de weg oversteken via de trap in de voetgangerstunnel. Daarna De Kemphaan oplopen. Na ongeveer 5 minuten lopen ligt de Stadsboerderij aan uw rechterhand.

Wouter Van Lierde, inspecteur Goole

Wouter Van Lierde (1963) studeerde aan het Conservatorium van Gent (afdeling toneel) en behaalde zijn ...

Dic van Duin, Arthur Birling

Volgde zijn opleiding aan de Toneelschool in Amsterdam. Richtte na zijn toneelschooltijd met anderen De Omweg op en speelde veel nieuw Nederlands repertoire. Hij was j...

Marie-Christine de Both, Sybill Birling

Marie-Christine de Both is in 1982 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Na haar afstuderen speelde ze onder andere in 'Thuis' (van Hugo Claus), 'Tramlijn beg...

Julia Akkermans, Sheila Birling

Julia Akkermans (1991) studeerde in 2014 af aan de acteursopleiding aan de Toneelacademie in Maastricht. Na haar opleiding speelde ze in verschillende theaterproductie...

David Lucieer, Gerald Croft

David Lucieer (1983) studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Na stages bij Het Nationale Toneel en Annette Speelt speelde hij o.a. ...

Victor IJdens, Eric Birling

Victor IJdens (1994) studeerde af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunst Academie in 2016 met de voorstelling Fort Europa. Hij liep stage in de producties 'Much ado ...

Shantay Stern, Edna, het dienstmeisje

Shantay Stern is een vertrouwd gezicht bij Suburbia. Zij speelde als 19-jarige voor jongerengezelschap SubSub in 'Elckerlyc'. Zij studeerde af aan het ROC...

Tekst J.B. Priestley
Vertaling Chiara Tissen
Regie Albert Lubbers

Decorontwerp Herbert Janse
Kostuumontwerp Dorien de Jonge
Lichtontwerp Roelof Pothuis
Techniek Neal Groot

Productie-assistent Susanne Broekhuijs
Huismeester Marco Oosterbaan

Grafisch ontwerp Studio Matusiak
Fotografie Eddy Wenting
Scènefotografie Bart Grietens
Castingadvies Kemna Casting (Marc van Bree)

Productie Saly Ndoye
Kantoor Lanvy Vu Dinh
Marketing & publiciteit Nana Jongerden
Zakelijke leiding Jos van Hulst
Artistieke leiding Albert Lubbers

Blijf op de hoogte

...21-04-2018 13:09
@TheaterNadeDam is in heel Nederland voorstellingen na de #Dodenherdenking. In Almere 3 & 4 mei 21.00u in...20-04-2018 15:15
@TheaterNadeDam=in heel Nederland voorstellingen na de Dodenherdenking. In Almere op 3 & 4 mei 21.00u in...20-04-2018 14:39